Les agressions a metges i infermers s'eleven a 1.412 en els últims tres anys

Les esperes a urgències van durar cinc hores la setmana crítica a la Vall d'Hebron, TV3 ha pagat 46 milions a la SGAE en sis anys per drets musicals, Espanya és el segon estat de la UE amb més temporalitat, la Policia Nacional gasta 11 milions en roba... entre altres dades ocultes de la setmana

Façana de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron
Façana de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron | Adrià Costa
13 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:24h
Les llistes d'espera, que poden semblar eternes per pacients que pateixen, les poden acabar pagant aquells que menys ho mereixen, tal com evidencien les dades sobre la violència patida pel personal sanitari català, any rere any. En concret, segons detalla Toni Comín al diputat de C's Jorge Soler en una altra resposta parlamentària, l'any passat van tenir lloc 490 agressions a professionals de la salut a hospitals i centres de primària públics. I en els últims tres anys, els episodis de violència s'eleven a 1.412, la majoria dels quals -per sort- verbals.

Així mateix, de les 490 agressions del 2016, 265 van anar contra metges, 193 contra infermers i 32 contra auxiliars d'infermeria. Igualment, 107 es van produir a hospitals (amb el de la Vall d'Hebron, amb 31, com el més conflictiu, seguit amb 20 a cadascun per l'Arnau de Vilanova i el de Bellvitge) i els altres en centres de primària (104 a la ciutat de Barcelona).

I ara, algunes contractacions destacades que s'han obert a licitació o s'han adjudicat els últims dies: