Barcelona destinarà dos agents cívics al Mercat de la Boqueria per fomentar la convivència

L'Ajuntament augmentarà la vigilància i alliberarà espais entre parades

La terrassa del bar Pinotxo de la Boqueria.
La terrassa del bar Pinotxo de la Boqueria. | Adrià Costa
Redacció
13 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:19h

La terrassa del bar Pinotxo de la Boqueria. Foto: Adrià Costa


L'Ajuntament de Barcelona destinarà dos agents cívics al Mercat de la Boqueria per informar, sensibilitzar i promoure actituds cíviques per fomentar la convivència i el respecte en el recinte, a més d'explicar la normativa actual del mercat per facilitar el seu compliment.

Segons ha informat en un comunicat, la mesura té com a objectiu recuperar el mercat per als veïns i per a la ciutat, així com promoure la venda tradicional i corregir les disfuncions de l'excés de visitants que accedeixen al recinte per motius lúdics, i ha reiterat que la meta és mantenir l'essència de l'equipament.

El mercat explicarà cada divendres i dissabte d'abril a octubre des de les 8.30 fins a les 20 hores amb dos agents cívics que realitzaran accions de divulgació de conductes cíviques i controlessin que no es desenvolupin activitats en contra de la normativa i evitar aglomeracions.

Per a aquests treballs, Barcelona de Serveis Municipals (BSM) ha seleccionat tres professionals amb coneixements d'idiomes i que han rebut formació sobre mediació, ordenances, interculturalitat, assertivitat i característiques i estructura del Mercat de la Boqueria.

S'ha ampliat l'horari del servei de vigilància del mercat, que serà de 8 a 20 hores els divendres, i des de les 8 a les 19 hores els dissabtes, a més d'incrementar el sistema de videovigilància del recinte, ja que s'han incorporat cinc noves càmeres a la zona de tancament del mercat de la plaça Gardunya.

L'Ajuntament ha recuperat i traslladat fins el 43 negocis dels 225 que hi ha al mercat per "alliberar espais" i eixamplar els espais entre parades i facilitar el pas dels visitants i compradors.
Arxivat a