L'Ajuntament de Barcelona fa marxa enrere i retira la campanya que volia enviar llibres a Trump

L'ICUB ha pres la decisió després de les crítiques rebudes, segons ha anunciat en un comunicat

Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:19h

Imatge de la campanya. Foto: ICUB


L'Ajuntament de Barcelona ha fet marxa enrere i descarta enviar llibres escollits per llibreters i bibliotecaris de la ciutat al president dels Estats Units, Donald Trump. La mesura, que havia generat polèmica dins el sector i en alguns grups municipals, formava part de la campanya de comunicació "Barcelona Ciutat Llibre" per al foment de la lectura a la ciutat. Segons un comunicat de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), la campanya i la resta d’iniciatives "només es farà comptant amb el consens del sector" i després d’haver-se presentat als grups municipals.

Amb tot, constaten que el document que s'ha fet públic és només una proposta "de treball" que actualment es troba "en fase de revisió" de les "múltiples accions que l’integren". La plataforma Llegir en Català i el Grup Municipal Demòcrata ja n'havien demanat la retirada.

L'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) va adjudicar a l'empresa After Share SL – propietat de Risto Mejide- l'estratègia de comunicació de la iniciativa municipal per al foment de la lectura per un import de 110.000 euros, entre les 7 opcions que es van presentar al concurs.

Crítiques a la proposta 

L'Associació d'Editorials Independents Llegir en Català havia exigit través d'un comunicat la retirada de la campanya i el replantejament de la mesura. Així, consideraven que es tractava d'una campanya institucional i no d'una acció per a fomentar la lectura i titllava d'"intolerable" el fet que el document contingués errades ortogràfiques i estigués "mal escrit".

Per la seva banda, el regidor del Grup Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, creia que la campanya faia un "flac favor" a la defensa del valor de la lectura i a tots els agents del sector fan un "esforç diari" per defensar el valor de la literatura.

 
Arxivat a