BComú financia 26 projectes socials amb els excedents salarials dels seus regidors

El partit ha destinat a la iniciativa 216.000 euros corresponents al 2015 i 2016

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | Josep Maria Montaner
Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:53h
BComú finançarà 26 projectes a través del seu programa de la Filadora, creat per destinar a iniciatives socials els excedents de sou dels seus càrrecs electes a l'Ajuntament corresponents a la segona meitat del 2015 i tot el 2016, que ascendeixen a 216.000 euros. La primera convocatòria del programa s'ha resolt just a les portes de l'equador del mandat.

Es nodreix dels diners que surten de la diferència entre el sou que paga l'Ajuntament als 11 regidors de la formació, encapçalada per Ada Colau, i el que ells acaben percebent, que és inferior a la quantitat estipulada oficialment perquè s'han autolimitat el sou. El codi ètic de BComú fixa un salari de 2.200 euros mensuals nets en 14 pagues.

Les bases de BComú han escollit aquests 26 projectes de la primera edició de la Filadora d'entre 69 accions preseleccionades mitjançant una votació en línia, i inclouen 20 accions als barris i sis projectes de ciutat, ha detallat aquest dimecres en un comunicat.

Els projectes seleccionats inclouen una iniciativa contra l'assetjament immobiliari al barri del Raval; accions per impulsar el control ciutadà de la distribució elèctrica i la seva municipalització; combatre la pobresa energètica; atendre persones en situació d'exclusió social i víctimes de violència masclista, i impulsar la formació jurídica d'immigrants.

També figuren projectes sobre el turisme i un model més sostenible –inclòs un de Foment dels Arts i del Disseny (FAD) per analitzar els seus beneficis i inconvenients-; un d'inclusió de la diversitat familiar LGTBI a les escoles, i un documental sobre l'intern del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) que va morir el 2012 amb 21 anys Idrissa Diallo.

Aportacions en uns dies

BComú ha detallat que els projectes de barri podien sol·licitar fins a 3.000 euros, xifra que en els de ciutat podia ascendir als 15.000, i han explicat que les ajudes econòmiques varien segons la iniciativa, a les quals començarà a formalitzar les aportacions la setmana vinent.

"Ens alegrem que aquests diners serveixin per finançar projectes imprescindibles per a la ciutat", ha defensat BComú, que ha ressaltat que advoca per acabar amb els privilegis polítics i posar la política al servei de la ciutadania, per la qual cosa va limitar el sou de càrrecs electes a 2.200 euros mensuals en 14 pagues.

Ha recordat que el programa va rebre 626 propostes, de les quals 69 van ser seleccionades per un comitè avaluador, format per 14 membres de l'organització i dos externs: l'activista social Martí Olivella i la directora del Campus del Mar de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Fina Lorente.
Arxivat a