​Aigües de Barcelona presenta la flota de vehicles elèctrics més gran de l'àrea metropolitana

El 92% de la flota de vehicles de la companyia ja funciona amb electricitat | Al llarg de 2017 el 100% de la flota de vehicles electrificables funcionarà amb energia verda no contaminant | L’adquisició d’aquests cotxes ha permès reduir les emissions de CO2 en 105,37 tones anuals, contribuint a la millora de la qualitat de l’aire

Un punt de repostatge d'Aigües de Barcelona
Un punt de repostatge d'Aigües de Barcelona | Agbar
Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat el 21 de juny a les 10:46h
Aigües de Barcelona ha presentat aquest dijous a l’Automobile Barcelona la flota de vehicles elèctrics més gran de l’àrea metropolitana. A finals de l'any passat, l’empresa disposava d’un total de 87 vehicles 100% elèctrics i més de 90 punts de càrrega a les seves instal·lacions. A finals d’aquest any el 100% de la flota de vehicles electrificables de l’empresa, fins a 132, funcionarà amb energia verda.

“El trànsit de vehicles de motor és la principal font de contaminació a la ciutat de Barcelona. Impulsar les energies alternatives en els vehicles i introduir noves tecnologies de gestió de la mobilitat són línies d'actuació indispensables per millorar la qualitat ambiental a l’àrea metropolitana de Barcelona”, expliquen des de l'empresa. En aquest marc i amb l’objectiu de reduir les emissions de CO2, fomentar l’eficiència energètica i millorar la qualitat de vida de les persones, Aigües de Barcelona va posar en marxa el projecte d’implantació del cotxe 100% elèctric a la seva flota de vehicles.
 

Repostatge d'un cotxe elèctric d'Aigües de Barcelona. Foto: Agbar


El projecte es va iniciar el 2011 amb la implantació de dos vehicles 100% elèctrics com a prova pilot i progressivament se n’han anat incorporant nous fins arribar als 87 cotxes, el que suposa més del 66% de la flota electrificable. Els models incorporats a la flota durant aquests anys són els següents: Kangoo (28 unitats), ZOE (27 unitats) i ZOE VAN (22 unitats) de la marca Renault, i e-NV200 de la marca Nissan (10 unitats).

A causa dels episodis de contaminació que pateix la ciutat de Barcelona, es va considerar que el desplegament progressiu dels vehicles s’iniciés a la capital catalana. Per aquest motiu, a dia d’avui el 92% dels vehicles d’Aigües de Barcelona que circulen per la ciutat comtal son 100% elèctrics. 

Reducció dràstica del consum de combustible dièsel

La transformació de la flota ha suposat un canvi en la filosofia de repostatge dels vehicles i ha implicat una transformació de les infraestructures dels edificis, equipant-los amb més de 90 sistemes de càrrega adaptats a les necessitats dels vehicles que formen part de la flota elèctrica, amb una inversió de 250.000 euros. En total, aquests cotxes consumeixen anualment uns 209.760 kWh d’energia verda, generada per energies renovables no contaminants.
 

Un cotxe elèctric d'Aigües de Barcelona. Foto: Agbar


A més, la transformació ha permès minimitzar l’impacte ambiental, de manera que s’han reduït les emissions contaminants i la contaminació acústica. La substitució d’aquests 87 vehicles permet, a hores d’ara, una reducció anual del consum de combustible dièsel en aproximadament 37.845 litres, així com una retallada de les emissions de CO2 en 105,37 tones anuals.

“Si tenim en compte que l’energia elèctrica que abasteix les instal·lacions on s’han col·locat els punts de càrrega dels vehicles elèctrics és energia verda, Aigües de Barcelona no trasllada les emissions evitades a un altre punt geogràfic, i això n’evidencia el compromís amb el desenvolupament sostenible i el respecte pel medi ambient, i és un exemple de l’alineament amb els preceptes de l’economia circular, en consonància amb el desplegament del pla Aigües 2020”, expliquen des de l'empresa.
 

Cotxes elèctrics d'Aigües de Barcelona. Foto: Agbar


Sobre Aigües de Barcelona

Aigües de Barcelona és l’empresa que gestiona el cicle integral de l’aigua per a 3 milions de persones als municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, on s’ocupa des de la captació fins a la potabilització, el transport i la distribució, a més del sanejament i la depuració d’aigües residuals per al seu retorn al medi natural o la seva reutilització. 

Dins l’estratègia de desenvolupament sostenible de la companyia, que es desenvolupa mitjançant el pla d’acció Aigües 2020, l’empresa ha identificat i implementat en els darrers anys accions de compromís amb el medi ambient i amb l’economia circular. Una mostra d’això és el projecte de substitució de la flota de vehicles que fan servir combustibles fòssils pels cotxes elèctrics. 
 

Un punt de repostatge elèctric d'Aigües de Barcelona. Foto: Agbar

Arxivat a