L'oposició acusa el PDECat de seguir lligat a l'herència de la família Pujol

El PP equipara l'expresident, la seva dona i els fills als "pitjors dictadors bananers"

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados
La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados | PSC
09 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:07h
El manuscrit de Marta Ferrusola que revela que la dona de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol que feia servir un llenguatge en clau per demanar transferències a l'entitat bancària andorrana Banc Reig ha portat cua aquest matí al Parlament. Els grups de l'oposició han carregat contra unes pràctiques de la família Pujol que consideren que "avergonyeixen" el país i Ciutadans, PSC i PP també han assenyalat el PDECat com l'"hereu" d'aquest llegat.

"Com pot Convergència lluitar contra la corrupció si els seus fundadors i les seves seus estan tacats per la corrupció?", ha sentenciat el portaveu adjunt de C's al Parlament, Fernando de Páramo, que ha titllat de "banda organitzada" la família Pujol. Al seu judici, tots els casos de corrupció que estan esquitxant Convergència suposen la "fi de la seva etapa política". 

"Ara entenem per què el PDECat s'ha hagut de refundar", ha sentenciat la portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, que ha recordat que el partit de nou encuny té com a president Artur Mas, "l'hereu polític de Jordi Pujol". La dirigent socialista ha assegurat que el PDECat té encara "pendent de resoldre" tota aquesta herència de l'expresident i la seva família.

Menys políticament correcte ha estat el PP, que ha assegurat que les últimes informacions que s'han fet públiques situen la família Pujol com un clan "al mateix nivell dels pitjors sàpatres de la política internacional. El portaveu del PP al Parlament, Alejandro Fernández, no s'ha estat de vincular-ho tot al procés sobiranista i ha criticat Junts pel Sí i la CUP i els ha acusat d'estar "encobrint constantment al clan Pujol, tapant-li les vergonyes".