El Govern crea una bústia per denunciar irregularitats en contractació pública

L'executiu actualitza el codi de principis i conductes que regula aquest àmbit i estipula que cap persona implicada en els procediments pot acceptar regals o qualsevol altre benefici

Reunió del Govern
Reunió del Govern | @govern
09 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:44h
El Govern ha aprovat aquest dimarts l'actualització del codi de principis i conductes de la contractació pública. Una de les novetats, segons ha explicat la consellera de la Presidència, Neus Munté, és la creació d'una bústia "confidencial i anònima" per rebre consultes i denúncies.

Amb l'actualització, el codi amplia els subjectes que estan obligats a complir-lo. A partir d'ara s'aplicartà tant a les persones que treballen per l'administració com als agents i operadors econòmics externs que intervenen en el procés. El document estableix específicament que les persones que participen en els procediments de contractació "no poden acceptar regals o qualsevol altre benefici".

Una altra de les decisions és la de renovar la composició de la Comissió Ètica en la Contractació Pública per una nova estructura departamental, que passa de 14 a 10 membres per tenir un "caràcter més tècnic".