La PAH torna al carrer per reclamar una llei que acabi amb els desnonaments

La manifestació, que ha començat a la plaça de Catalunya, ha fet parada a diferents edificis amb veïns que pateixen assetjament immobiliari

Manifestació de la PAH a Barcelona
Manifestació de la PAH a Barcelona | ACN
Redacció
06 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:39h
Més de 300 persones convocades per la PAH han recorregut aquest dissabte el centre de Barcelona per reivindicar l'aplicació de la proposta de llei que han portat al Congrés dels Diputats per garantir el dret a l'habitatge i evitar els desnonaments. La rua ha sortit als volts del migdia de la plaça de Catalunya per fer un recorregut simbòlic per diferents edificis on alguns veïns pateixen assetjament immobiliari. Concretament, els concentrats han fet parada al carrer Lancaster, on hi ha tres blocs afectats, el carrer Sant Bartolomeu, on n'hi ha un, i a les Drassanes, on es construirà un hotel on s'havien de fer habitatges socials.

El portaveu de la PAH, Carlos Macías, ha recordat que la lluita social a Barcelona, on els lloguers han pujat un 24% en tres anys, és més necessària que mai. "És imprescindible aturar la bombolla dels lloguers i aplicar mesures concretes per combatre-la com s'està fent a d'altres ciutats europees", ha reblat.

La de Barcelona no ha estat l'única manifestació convocada aquest dissabte per la PAH. A València també n'hi ha prevista una aquest vespre amb el mateix objectiu que la de capital catalana: donar a conèixer a la ciutadania la iniciativa legislativa popular (ILP) presentada per la PAH per redactar una nova llei d'habitatge i exigir la seva aplicació.

Carlos Macías, portaveu de la PAH, ha recordat que la ILP consta de cinc punts i que vol combatre "el servilisme del PP a la banca". Així, entre els seus objectius hi ha evitar els desnonaments, ja siguin per compra o per lloguer, garantir els subministraments bàsics a les famílies sense recursos, oferir eines per ampliar el parc públic d'habitatge social i abordar el problema del lloguer amb la reforma de la llei d'arrendaments urbans donant més estabilitat als contractes.

Sobre la problemàtica del lloguer, Macías ha criticat que a la capital catalana el lloguer ha pujat un 24% en tres anys, i que en alguns barris la pujada ha estat del 66%, el que obliga a aturar aquesta "bombolla" amb mesures com ampliar la durada mínima dels contractes de lloguer "perquè la gent no pot fer plans de vida cada tres anys", i implementar mecanismes de control de preus, per exemple.

El portaveu de la PAH ha destacat també que la majoria del PP obliga "a sortir al carrer" com ja es va fer el 2012 amb la llei hipotecària i a encoratjat a la ciutadania a lluitar per garantir un dret tant essencial com és el de l'habitatge.

La marxa, que ha sortir de plaça de Catalunya, ha baixat per les Rambles fins Drassanes i, després de fer diverses parades a edificis "simbòlics" per la "pressió especulativa" que suporten, ha fa finalitzat a l'Àgora de Sant Andreu.
Arxivat a