​L'Ajuntament de Barcelona mostra el Borsí als veïns a l'espera de rehabilitar-lo

El consistori preveu invertir 3,5 milions d'euros i començar les obres abans d'acabar el mandat | L'edifici acollirà la Biblioteca Gòtic-Andreu Nin i un espai veïnal d'ús comunitari

Jaume Collboni i Gala Pin han encapçalat la visita al Borsí
Jaume Collboni i Gala Pin han encapçalat la visita al Borsí | Ajuntament de Barcelona
Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:12h
L'Ajuntament de Barcelona i la plataforma veïnal El Borsí per al barri han pres simbòlicament l'edifici del Borsí del barri Gòtic aquest divendres. Les instal·lacions han quedat obertes als veïns del barri per mostrar les condicions de l'edifici. El tinent alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, han visitat l'edifici juntament amb els veïns.

Collboni ha reiterat que la inversió municipal inicial serà de 3,5 milions d'euros –una xifra que es podria incrementar-, que serviran per a rehabilitar les instal·lacions "d'aquest patrimoni municipal", un espai que compartiran el consistori i els veïns i que acollirà la Biblioteca Gòtic-Andreu Nin. Collboni ha precisat que preveuen començar les obres "abans d'acabar el mandat".

El Borsí acollirà un equipament cultural públic i un espai veïnal d'ús comunitari. La voluntat del govern municipal, compartida amb el veïnat, és que els usos de l'espai siguin compatibles i es relacionin entre ells. No obstant això, el pla d'usos funcional encara no s'ha acabat de pactar amb els veïns.

El Borsí serà un espai públic orientat a la cultura, on s'ubicarà la Biblioteca Gòtic-Andreu Nin que actualment es troba a La Rambla i pel qual el consistori paga un lloguer de 180.000 euros anuals, a les instal·lacions de la Universitat Pompeu Fabra.
 

Un dels espais interiors del Borsí. Foto: Ajuntament de Barcelona


Collboni ha explicat que "la ciutat de Barcelona pren possessió pacífica del Borsí juntament amb els veïns i les veïnes que ho han reivindicat durant molts anys", i ha afegit que "el govern municipal està desenvolupament la rehabilitació i recuperació de patrimoni històric, arquitectònica i patrimonial de la ciutat per a fer un ús ciutadà i públic".

Pin ha explicat que "es pretén mantenir i preservar el patrimoni amb l'objectiu que sigui útil per a tothom i d'aquesta manera recuperar l'ús de l'espai públic".

Espai amb gestió comunitària

El consorci serà l'encarregat de gestionar la biblioteca i els funcionaris públics que hi treballen, els mateixos empleats que hi treballen actualment. No obstant això, serà la plataforma de veïns i l'Ajuntament qui desenvoluparan un pla de gestió per a determinar l'administració dels altres espais.

Per tant, la gestió de l'espai veïnal serà comunitària, entre els veïns de Ciutat Vella i el consorci de Barcelona. El calendari i l'agenda d'activitats encara no s'ha acordat, ja que es portarà a terme pròximament mitjançant un Pla de Barris.

L'equipament compta amb planta baixa i tres plantes. L'edifici era propietat de la Generalitat de Catalunya i passa a ser de titularitat municipal en el marc del conveni signat amb el Govern per tal d'acordar el finançament de la línia 10 sud del metro.
 

Façana del Borsí, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a