Raimon inicia els dotze concerts que suposaran l'adeu definitiu als escenaris

El Palau de la Música acull la dotzena de recitals que oferirà el cantautor de Xàtiva com a comiat, amb tots els seus grans èxits

Raimon diu adeu als escenaris amb dotze concerts al Palau de la Música
Raimon diu adeu als escenaris amb dotze concerts al Palau de la Música | Palau de la Música
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:51h
Un mes després de rebre el Premi Nacional de Cultura, Raimon comença a dir adeu als escenaris. Aquest mateix divendres s'inicia la sèrie de Dotze recitals de comiat al Palau de la Música. Ramon Pelegero i Sanchis (Raimon) s'acomiadarà a Barcelona, i no pas al País Valencià, del seu públic. "Aquí és on m'he fet com a professional, on he tingut una resposta més transversal, a nivell de gent molt diferent, que valora el fet artístic, gent que aprecia la teva posició en el món, les opinions i també els pensaments", explicava fa uns dies.

"Sempre he tingut fidelitat i honestedat a una llengua i a una gent. I això li dec a Barcelona". Els concerts serviran per posar enfortir el lligam amb la ciutadania, a través d'ofici irrenunciable. Després d'una trajectòria de 55 anys plens d'èxits, de cançons memorables, de l'escalf continuat del públic i de reconeixements diversos (entre els quals, el Premi d'Honor de les Lletres catalanes del 2014, el primer que rebia un músic), el cantautor de Xàtiva afronta aquests darrers recitals amb serenor i alegria.

La intenció de Raimon era la d'acabar bé, en aquest sentit. Un "finire in bellezza", com ell mateix afirmava. "Ara em trobo molt bé de veu. Fins i tot m'arribo a agradar". Potser això explica la renúncia, ja que el cantant sempre ha estat molt exigent amb ell mateix, sumat a motius estrictament físics: "el meu és un ofici nòmada, i això també influeix en l'adeu. Hi ha coses que ara em fan nosa, com menjar o dormir fora de casa".

Les dotze actuacions al Palau de la Música suposaran un "comiat definitiu". Raimon, de 76 anys, dirà adeu de la millor manera que sap, i tal i com ell mateix ha escollit, en el moment en què ell ha escollit. Els concerts han estat programats pels dies 5, 6, 7, 12, 13, 14, 19, 20, 21, 26, 27 i 28 d'aquest mes de maig, i suposen quatre caps de setmanes consecutius d'intensitat i emocions.