Hillary Clinton culpa Rússia i l'FBI de la seva derrota i se situa en «la resistència»

En una entrevista a la CNN, l'excandidata demòcrata explica la seva versió de les eleccions presidencials nord-americanes i es mostra molt crítica amb Donald Trump

02 de maig del 2017
Actualitzat a les 23:27h

L'excandidata demòcrata Hillary Clinton Foto: Europa Press / Reuters
 

Hillary Clinton ha parlat sobre la seva derrota a les eleccions presidencials dels Estats units. En una entrevista a la CNN, l'excandidata demòcrata ha assegurat que si les eleccions haguessin estat el 27 d'octubre, i no el 8 de novembre, hagués guanyat i ara seria ella, i no Donald Trump, qui estigués al despatx oval. El 28 d'octubre, el director de l'FBI, James Comey, va fer públic que s'havien trobat nous mails de Clinton i que es reobriria la investigació sobre els correus de l'exsecretària d'Estat.

Clinton ha assegurat que aquest fet va generar dubtes en alguns votants i va ser un factor determinant en la seva derrota. L'altre factor decisiu va ser la interferència de Rússia en el procés electoral a través de la filtració per part de Wikileaks de documents de la seva campanya. En una cosa sí que s'ha mostrat autocrítica: ha reconegut la seva incapacitat per connectar emocionalment amb el seu votant, a diferència de Trump. Però segons ella, va perdre l'elecció pels esdeveniments externs a la campanya produïts els darrers deu dies.

S'ha mostrat molt crítica amb l'Administració Trump. Ha dit que dona suport a la decisió d'atac aeri contra Síria, però s'ha mostrat contrària a l'actuació de la Casa Blanca davant de Corea del Nord, amb la proposta dels darrers dies d'obrir la porta a una trobada amb Kim Jong-un. Clinton ha elogiat el paper que estan prenent figures com el secretari de Defensa, James Mattis, en el si del govern. Una cosa que potser no ajudarà gaire Mattis. Clinton s'ha definit com una ciutadana activa i ha dit que ara se sent membre de "la resistència".