CSQEP vol que el govern espanyol ofereixi asil a Julian Assange

La confluència d'esquerres ha registrat una proposta de resolució perquè a través del Govern de la Generalitat s'insti al govern espanyol a moure fitxa en suport del fundador de Wikileaks

02 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:57h

El fundador de WikiLeaks, Julian Assange (dreta) i el seu advocat, Mark Stephens, en una imatge d'arxiu. Foto: Reuters - ACN


Catalunya Sí que es Pot ha registrat una proposta de resolució al Parlament per encarregar al Govern de la Generalitat que insti el govern espanyol a oferir asil polític al fundador de Wikileaks, Julian Assange, que en aquests moments segueix a l'ambaixada d'Equador a Londres. El grup parlamentari considera que la Cambra ha de donar-li suport per haver fet públics més de 250.000 documents diplomàtics per garantir una "societat civil informada" sobre qüestions rellevants a nivell internacional. 

El portaveu adjunt de la confluència d'esquerres, Albano Dante Fachin, ha defensat que cal oferir un "missatge de suport imprescindible" a Assange tenint en compte que el president dels Estats Units, Donald Trump, ha demanat per a ell "la pena de mort". La proposta de resolució presentada per la confluència d'esquerres reclama tant al Govern com a l'Estat espanyol i a la comunitat internacional que exigeixin "protecció jurídica" a Assange i reconeguin el seu treball "a favor de la llibertat de premsa imprescindible per fer societats més informades, justes i lliures". També insten a exigir al govern dels Estats Units a renunciar a presentar càrrecs contra el fundador de Wikileaks.

Dante Fachin ha lamentat que l'únic oferiment d'asil l’hagi fet Equador i no cap país de la Unió Europea i ha afegit que l'oferiment de protecció "és un missatge de suport davant d’una situació en la qual no es pot ser equidistant".