Vila Olímpica i Poblenou, doble consulta veïnal contra el govern de Colau

Els primers volen que l'Ajuntament aturi la construcció d'un macroalberg i els segons estan en contra de la implantació de la "superilla"

La «superilla» del Poblenou
La «superilla» del Poblenou | Adrià Costa
Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:48h
Veïns de la Vila Olímpica i del Poblenou celebraran aquest mes de maig consultes ciutadanes en protesta per l'acció del govern d'Ada Colau pel que fa a dos projectes que els afecten: el macroalberg que es construeix a l'avinguda Icària, en el cas de la Vila Olímpica, i la implantació de la "superilla", pel que fa al Poblenou.

L'Associació de Veïns de la Vila Olímpica ha organitzat una consulta entre el 3 i el 24 de maig per posicionar-se sobre la construcció d'un gran alberg al barri. Volen que el consistori faci les gestions oportunes per aturar-lo, però des de l'Ajuntament s'argumenta que és inviable fer-ho, ja que els informes han conclòs que el procés d'atorgament de la llicència va ser correcte.

En el cas del Poblenou, la Plataforma d'Afectats per la Superilla preguntarà als veïns si estan d'acord amb la implantació d'aquesta iniciativa. Podran votar els diumenges 14, 21 i 28 de maig.

Els veïns de la Vila Olímpica reclamen que s'aturin les obres d'un gran alberg al barri que acollir més de 400 places. ERC va fer bandera d'aquesta reivindicació per donar suport al Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT), però el govern argumenta que jurídicament és inviable parar aquest projecte.

És per això que l'Associació de Veïns del barri ha decidit impulsar una consulta "davant de la manca de resposta de l'Ajuntament". Els residents podran votar al Casal del Barri i al Centre comercial de la Vila. La pregunta concreta és: "Estàs d'acord amb la construcció del macroalberg de 440 places al barri de la Vila Olímpica?".
 

Edifici de l’avinguda d’Icària on s'ha d'instal·lar l'alberg juvenil. Foto: Adrià Costa


En el cas de la "superilla", la consulta està organitzada per una plataforma que es considera afectada per aquest projecte que, a parer seu, està acabant amb el comerç del barri. "El desert guetitzat de la superilla contrasta amb els carrers perimetrals col·lapsats", conclouen aquests veïns, que van recollir 4.000 signatures en contra d'aquesta iniciativa i es queixen de la manca de diàleg del govern municipal.

La formulació que es plantejarà és: "L'Ajuntament de Barcelona va implantar la superilla del Poblenou el mes de setembre del 2016. Estàs d'acord amb aquest projecte de superilla implantat al barri?".

El cens d'aquest procés participatiu el formen els veïns residents entre els carrers Àvila, Bilbao, Llull i Tànger. En una urna separada, també podran votar treballadors de les empreses i comerços ubicats en aquest perímetre. Es podrà participar en dos punts instal·lats a la Rambla del Poblenou. La Plataforma d'Afectats per la Superilla també amenaça de portar l'Ajuntament als tribunals.
Arxivat a