1 de maig: manifestació

Els sindicats avisen que la conflictivitat laboral augmentarà si els sous no pugen

Milers de persones es manifesten aquest 1 de maig a Barcelona i altres ciutats catalanes per reclamar "ocupació estable" i "salaris justos"

Representants sindicals, la consellera de Treball, la presidenta del Parlament i diversos grups polítics encapçalen la marxa

La manifestació dels anticapitalistes provoca destrosses al centre de Barcelona

| 01/05/2017 a les 12:24h
Arxivat a: Societat, 1 de maig, UGT, CCOO, sindicats, patronal, Dia del Treballador, salaris
La capçalera de la manifestació que aquest matí ha recorregut els carrers de Barcelona | Europa Press
Aquesta notícia es va publicar originalment el 01/05/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els dos principals sindicats de Catalunya, CCOO i UGT, han avisat aquest matí que la conflictivitat laboral augmentarà si la patronal no accedeix a aprovar una pujada progressiva dels salaris. En la manifestació del Dia del Treballador, els secretaris generals de les dues organitzacions sindicals més grans del país, Javier Pacheco i Camil Ros, han reclamat que la recuperació econòmica "es noti a les butxaques dels treballadors".

També han reconegut que esperen que les marxes de Barcelona i la resta de ciutats catalanes serveixin per pressionar el Govern en la taula de negociació que ha de permetre aprovar la nova renda garantida de ciutadania. "Estem molt a prop d'aconseguir-ho", ha assegurat Ros, que considera que "s'han de poder salvar les diferències que queden perquè són importants, però molt petites comparades amb el que volem fer".

Per la seva banda, Pacheco ha animat els manifestants a "dignificar el treball des de l'orgull del moviment sindical", i ha cridat les patronals a desbloquejar la negociació col·lectiva i arribar a un acord sobre la pujada salarial. "O hi ha un acord o tibarem el carrer i les taules de negociació", ha avisat. El secretari general de CCOO també ha insistit en la necessitat de derogar la reforma laboral i de tancar un acord a Catalunya sobre la renda garantida de ciutadania.

El secretari general de CCOO i el seu homòleg d'UGT han estat acompanyats per milers de persones en una manifestació que vol reclamar millores en les condicions laborals ara que hi torna a haver bonança econòmica. Sota el lema Ocupació estable, salaris justos i més drets socials, la marxa organitzada ha arrencat de la plaça Urquinaona a tres quarts de dotze del migdia en direcció a la plaça de la Catedral. 50.000 persones han participat a la marxa, segons els organitzadors, una xifra que la Guàrdia Urbana redueix a 5.000 manifestants.

Amb els màxims representants dels dos sindicats al capdavant, a la manifestació també hi han participat la consellera de Treball, Dolors Bassa, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i diversos representants polítics de Ciutadans, Podem, el PSC, En Comú Podem i ERC. Els treballadors de Codorniu i la impremta del grup Zeta, en tots dos casos afectats per un ERO, s'han fet especialment visibles durant la manifestació.
 

Milers de persones s'han manifestat aquest matí pels carrers de Barcelona. Foto: ACN

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Cap estelada.
Anònim, 01/05/2017 a les 14:47
+8
-1
Segons les imatges de TV3 que han donat, a les manifestacions de BCN, no s´ha vist cap estelada ni radical, de les imatges que han donat...alguna perduda per la multitut, i encara gracies, es a dir els sindicats no estan per la independència, en el seu dia de reivindicacions...com esta camvian la cosa...
He he
Anònim, 01/05/2017 a les 15:34
+6
-0
Quatre gats.
No esteu mai contens.
Anònim, 01/05/2017 a les 16:47
+9
-0
Volem acollir!!! Dons ls empresaris ho han fet han acollit a treballador que cobran menys, tenen un sou, un pis de ajuda social, col·legits i sanitat, i aviat un cotxe a la porta. Aneu demanant aneu fen la feina als empresaris que hos han fet servir d`ham per atreure mes ma d`obre barata.
1 maig
Masias , 01/05/2017 a les 18:57
+1
-7

Forcadell denuncia "salaris baixos" malgrat que cobra més de 100.000 euros

La presidenta del Parlament reclama més competències “per millorar els sous dels treballadors”
Pop
Acrijos , 01/05/2017 a les 19:11
+2
-7
Com un pop dintre d'una sinagoga, així estan de cómodes els prusesistes a l'1 de Maig. Normal, pocs coneixen que es treballar i guanyar-se les garrofes de manera normal.
Pop tonto
Anònim, 01/05/2017 a les 20:17
+2
-1
És: "com un pop en un garatge".....es que ni això.
Acrijos: Fes el favor de no dir mentires. Que tu saps que dius mentires.
Estadística per a primats i dependentistes
Orellut, 01/05/2017 a les 23:03
+5
-1
Milers de persones es manifesten aquest 1 de maig a Barcelona i altres ciutats catalanes per reclamar "ocupació estable" i "salaris justos".
Com no hi posa l'afluència, me la invento: suposem que han anat 200.000 manifestants.
Titular unionista, dependentista i espanyol caspòs:
"7.300.000 catalans no volen ni ocupació ni salaris justos."

Salut i República catalana
ALGU TINDRIA QUE RECORDAR-LIS ALS .SINCICATS .. UGT y CC.OO ...QUELS BAN PACTAR AMB LA C.E.O.E. I EL GOVERN ESPANYOL DEL P.P. DE RAJOY .... UNA MISERABLE PUJADA DEL 1 % .. ELS SINDICATS BAN FOTRE PERJUDICAR TRAÏCIONAR ALS TRABAJADORS PER AIXO NO PUGEN ARA ELS SALARIS
Josep Pages i Canaleta .FALTEN MARQUESINAS ALA ESTACIÓ DE TREN DE CARDEDEU, 02/05/2017 a les 01:38
+3
-1
ELS Salaris NO PUGEN , Per què ELS Sindicats UGT y CC.OO ,, JUNTS AMB LA C.E.O.E. I GOVERN ESPANYOL Ban arribar a un acord UNA PUJADA DE SALARIS DE SOUS DELS TREBALLADORS
NOMES DE UN MISERABLA 1 %.. Balla un 1 con el 1 de EL 1 DE MAIG .. de aixo no diuen res a las Manifestacions he.... i de 1 DE MAIG = PUJADA DE SOUS UN 1 % ...Amb Sindicat comoestosels Treballadors no necesiten tenir més Enemics quels perjudiqui tan pensu jo he
Causa-efecte
Lliure pensador, 02/05/2017 a les 09:21
+1
-0
Globalització...competitivitat....eficiència...producció... tots contra tots..perquè algú hi guany hi ha d'haver qui hi perdi...
Temps era temps on a casa nostra hi havien empreses com Bultaco..Montesa...Ossa..Sanglas..Ebro..Derbi..Seat era Seat i no Wolkswagen...hi havien moltes fàbriques tèxtils per exemple que a la vegada donaven molta feina a empreses exteriors etc. una població que no arribava als 6 milions, actualment crec que superem els 7,5 milions o quasi... hi tot el teixit empresarial esmentat a passat a millor vida.....hi ha un excedent de població per la feina que hi ha i cada cop crec que serà pitjor, per moltes manifestacions que és facin, això no canviarà..els mitjans i petits empresàris, que no les grans multinacionals i/o sectors financers, tenen també molts problemes per mantenir-se dintre d'aquest entorn demencial de competitivitat que nosaltres mateixos em creat.
A sobre sense que a vegades ens en adonem, nosaltres mateixos creem el nostre futur, quan per exemple anem a comprar en les grans superfícies, comprem roba a cadenes ben conegudes de moda, roba a uns preus impossibles per qualsevol fabricant d'aqui..articles d'electrònica de consum, produïts a l'Asia..vehícles..etc.
Els únics que a priori se'n escapen son la classe política, només cal veure el que cobren els diputats en relació a la seva feina "productiva", ells son simples "funcionaris" del sistema..ben pagats però..
Causa -efecte 2
Anònim, 02/05/2017 a les 15:40
+0
-0
Os agrada anar a comprar als "Xinos" o al Paki perquè surt més barat. Doncs aquí ho teniu, preus i sous!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Alejandro Fernández | Adrià Costa
01/01/1970
El diputat del PP, un dels noms que figuren a les travesses per succeir Xavier García Albiol, assegura que "Catalunya està avui molt més dividida que Espanya" | "No em provoca plaer veure Junqueras a la presó, però es va burlar dels requeriments judicials que rebia", afirma el dirigent popular
01/01/1970
La cadena explica la violència policial i com ho van viure els periodistes que ho van cobrir
01/01/1970
Un cercavila pel centre de la ciutat i l'espectacle pluridisciplinari 'Pas' donen el tret de sortida a un programa de més de 130 activitats
01/01/1970
La decisió l'hauria d'executar la mesa, segons la fórmula que triés per repartir els representants a la cambra alta i designar qui capitanejaria les comissions | Les concessions s'unirien a gestos com el to conciliador de Torrent en el seu discurs o la ubicació de Catalunya en Comú-Podem a l'hemicicle
Santi Rodriguez, Xavier García Albiol, Mariano Rajoy, Andrea Levy i Dani Serrano, en un acte de campanya | PP
Roger Pi de Cabanyes | 12 comentaris
01/01/1970
«L’equip de Mariano Rajoy dona per fet que ERC i el PDECat ja estan assumint que no faran president Puigdemont»
Una imatge de la sèrie «Merlí» | TV3
Toni Vall | 6 comentaris
01/01/1970
«Empescar-se que el millor final possible és enviar el protagonista al sot sona a sopar de duro, francament, a mandra de pensar alguna cosa més elaborada»
Carme Forcadell i Roger Torrent, a l'inici del ple de constitució del Parlament | Josep M. Montaner
Joan Serra Carné | 2 comentaris
01/01/1970
Roger Torrent desplega un perfil institucional que neguiteja la CUP per la falta de referències republicanes mentre la seva predecessora assisteix, alliberada, a una legislatura que insinua contradiccions en el sobiranisme