Rajoy envia una carta a la UE per promocionar Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament

El president del govern espanyol presenta de manera oficial la candidatura de la capital catalana al Consell i la Comissió | Toni Comín i Jaume Collboni visitaran l'actual seu a Londres acompanyats de representants del ministeri i de l'Agència Espanyola del Medicament

Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 19:40h

Mariano Rajoy, de viatge oficial a Uruguai. Foto: Moncloa


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha enviat aquest dijous una carta als presidents del Consell i la Comissió amb la presentació formal de la candidatura de Barcelona perquè aculli la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA, en les seves sigles en anglès), actualment a Londres (Regne Unit).

Ho ha explicat en una roda de premsa aquest dijous la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, que també ha assenyalat que el president està "liderant" la candidatura i està convençut d'ella perquè la veu com "un projecte de país", a diferència d'altres ciutats que no compten amb suport estatal.

No obstant això, Dolors Montserrat ha assegurat que, com a "handicaps", la capital catalana té el procés sobiranista i el fet que l'estat espanyol ja tingui quatre agències europees: la de Patents, l'Aeroespacial, la de Treball i la de Pesca. Hi ha països d'Europa de l'Est que també reclamen aquestes institucions.

Visita a Londres d'autoritats catalanes i espanyoles

La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el ministeri de Sanitat aniran a Londres en plena candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament. Segons informa l'ACN, el conseller de Salut, Toni Comín, el segon tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i una delegació del ministeri de Sanitat del govern espanyol i de l'Agència Espanyola del Medicament visitaran dimarts 2 de maig al migdia la seu de l'EMA a Londres i s'entrevistaran amb el seu director executiu, Guido Rasi, i un grup de treballadors de l’EMA provinents de l'Estat.

La visita es farà només dies després que les tres administracions anunciessin conjuntament que la Torre Agbar és l'edifici escollit per la candidatura com a possible nova seu de l’agència europea, que haurà de deixar Londres per culpa del Brexit.

A les reunions a Londres, per ara, hi ha confirmades l'assistència de Javier Castrodeza, secretari general de Sanitat i Consum del govern espanyol, Belén Crespo, directora de l'Agència Espanyola del Medicament, Toni Comín, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, i Jaume Collboni, segon tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i responsable de les àrees d’Empresa, Cultura i Innovació. 
 

La seu de l'Agència Europea del Medicament, a Londres Foto: ACN


La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, també podria participar a la delegació que viatgi a Londres, tot i que per ara la seva presència no ha estat confirmada i entre la llista d'assistents només hi figura un membre del seu equip. Els representants de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, el govern espanyol i l'Agència Espanyola del Medicament presentaran als treballadors a Londres la candidatura de la capital catalana com a seu de l'agència a les 14.30 hores.

El viatge de la candidatura de Barcelona a la capital britànica no és excepcional. Representants de Portugal i Grècia també van visitar recentment l'EMA, segons les informacions de l'ACN. La decisió sobre on s'ubicarà l'Agència Europea del Medicament es prendrà, però, a Brussel·les. Altres ciutats europees, com Lilla o Amsterdam, ja han presentat oficialment al Consell Europeu candidatura per aconseguir ser la seu de l'organisme.
Arxivat a