​Els treballadors de Serveis Funeraris demanen a Colau que es replantegi el nou operador públic

El comitè reclama que l'Ajuntament compri les accions de SFB en lloc de crear una funerària

El tanatori de Sant Gervasi, un dels que gestiona Serveis Funeraris de Barcelona
El tanatori de Sant Gervasi, un dels que gestiona Serveis Funeraris de Barcelona | ACN
Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:54h
El comitè d'empresa de Serveis Funeraris de Barcelona (SFB) ha demanat aquest dimecres al govern d'Ada Colau que es replantegi la creació de la funerària pública i que l'Ajuntament recuperi la majoria de les accions de SFB –el 85% és de Mémora i el 15% municipal- perquè els ciutadans puguin tornar a tenir "sota control" un bé comú que els pertany. El govern preveu dur a aprovació la nova funerària en el ple d'aquest divendres malgrat que, d'entrada, no té el suport de l'oposició.

En un comunicat aquest dimecres, el comitè ha lamentat que el consistori planegi crear un operador municipal, cosa que inclourà la venda de la participació del consistori a SFB. El nou servei municipal implica crear com a mínim un tanatori, la ubicació del qual encara no s'ha decidit. Els treballadors han defensat que unes "poques i incertes sales" d'aquest tanatori no podran garantir una rebaixa de preus ni absorbir la demanda diària a la capital catalana.

"Estem convençuts que un servei públic i municipal és la millor manera de prestar aquest servei", ha convingut el comitè, encara que ha recordat que Barcelona ja va disposar anys enrere d'una funerària pública, i aquesta es va privatitzar durant els anys 90. El comitè també ha remarcat que els treballadors van assistir "sols i impotents" a aquest procés, i ha assegurat que ara se senten estafats per "una ironia històrica" que els pot portar a competir amb una nova funerària pública.
Arxivat a