​Barcelona i Madrid organitzaran una reunió internacional de ciutats contra l'expulsió veïnal

La trobada serà a la tardor i abordarà les problemàtiques generades per l'ús turístic dels pisos

Redacció
24 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:44h

Pancartes al número 37 del carrer Leiva. Foto: Jordi Jon Pardo


Els ajuntaments de Barcelona i de Madrid organitzaran a la tardor una trobada internacional de ciutats per lluitar contra l'expulsió veïnal, que servirà per abordar les problemàtiques generades per l'ús turístic dels habitatges i les seves conseqüències socials. Ambdues ciutats volen unir forces per frenar la gentrificació que s'està produint en alguns dels seus barris, el que fa que molts residents hagin de marxar de casa seva per l'augment dels preus del lloguer.

Aquest és un dels acords que van adoptar la tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, el regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, i la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, en la trobada que van mantenir a Madrid amb el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Urbà Sostenible, José Manuel Calvo. Els dos ajuntaments han creat un grup de treball sobre aquesta matèria.

Els responsables dels dos ajuntaments van abordar la necessitat compartida de disposar d'una regulació dels preus del lloguer i de reclamar a l'Estat més inversió en aquesta matèria per garantir el dret a l'habitatge.

Es tracta de la segona reunió entre les dues ciutats aquest any. Barcelona i Madrid també comparteixen que cal revisar la llei d'arrendaments Urbans per facilitar la pròrroga dels contractes de lloguer des dels tres anys fins als cinc com a mínim, i aturar la finalització d'aquests contractes que suposen ara un gran increment del preu del lloguer. Les reunions es repetiran un cop al trimestre.
Arxivat a