Puigdemont: «Si la Unesco reconeix Sant Jordi, no serà pels hereus dels qui perseguien el català»

El president de la Generalitat, en el discurs institucional de la diada d'aquest diumenge, es refereix implícitament a la polèmica per la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a Barcelona per defensar que la festa sigui reconeguda per la institució internacional | Reclama que Catalunya ensenyi la "millor cara al món" amb els llibres i les roses

Carles Puigdemont, durant el discurs d'aquest matí
Carles Puigdemont, durant el discurs d'aquest matí | Govern
23 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:02h
Crítica implícita del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al sobtat paper que està tenint el govern espanyol a l'hora de reclamar que Sant Jordi sigui reconegut com a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. Després de la visita de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría a Barcelona de divendres, Puigdemont ha volgut assegurar que si finalment Sant Jordi és reconegut per la institució internacional "no serà pels hereus dels qui van perseguir la llengua catalana durant dècades".

El president, però, també ha insistit que "com més institucions s'afegeixin a la proposta, millor". Puigdemont ha destacat que hi va haver una època en què editar llibres en català era un "risc econòmic i personal. "Gràcies al seu esforç o al de molts altres, els autors catalans són ara coneguts arreu del món per la seva qualitat", ha apuntat el president en un discurs sense cap referència al referèndum ni a la recollida de signatures que farà aquest diumenge el Pacte Nacional pel Referèndum.

"El protagonisme, avui, és de la gent. El millor que podem fer és sortir a passejar, a comprar roses i llibres", ha indicat el dirigent nacionalista, que ha demanat a Catalunya que ensenyi la seva "millor cara" a tot el món amb una imatge "culta".
 

El president, Carles Puigdemont, després de regalar la rosa a la seva dona, Marcela Topor Foto: ACN