Les novetats de Sant Jordi que apunten a l'èxit

Quin serà el llibre més venut d'aquesta diada? Aquí una llista amb alguns dels candidats, com "La senyora Stendhal" de Rafel Nadal, "Rosa de cendra" de Pilar Rahola o "Nosaltres dos" de Xavier Bosch

Xavier Bosch presenta «Nosaltres dos»
Xavier Bosch presenta «Nosaltres dos» | Jordi Jon Pardo
21 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:01h
Cada Sant Jordi el mateix: llistes i llistes amb escollits, imprescindibles i, sobretot, amb el rànquing dels més venuts.  En tot cas, enguany tenim un ventall ampli de noms i obres que prometen bones xifres de venda, en una clara demostració de la incipient recuperació del sector. Entre ells, grans noms de les nostres lletres, al costat d'alguns de molt mediàtics.

Nosaltres dos, Xavier Bosch (Columna)
És possible l’amistat entre un home i una dona? Aquest és l’interrogant sobre el qual reflexiona la nova novel·la de Xavier Bosch. Després d’endinsar-nos en una història romàntica a Algú com tu, el popular periodista explora els lligams invisibles de l’amistat entre el Joaquim i la Laura.

Quan arriba la penombra, Jaume Cabré (Proa)
Després del gran èxit de Jo confesso (2011), un dels nostres autors més internacionals torna amb un recull de narracions amb connexions entre elles, totes amb el denominador comú de la foscor, però també amb un punt d'humor.

La senyora Stendhal, Rafel Nadal (Columna)
Després de l'èxit internacional de La maledicció dels Palmisano, Nadal torna a la Catalunya de postguerra amb un llibre que arriba disposat a ser un dels noms del Sant Jordi. A cavall de la realitat i la ficció, l'obra tanca el cicle que l'escriptor ha dedicat als bàndols, el destí i, especialment, la llibertat individual.

Vida familiar, Jenn Díaz (Proa)
Premi Mercè Rodoreda,la darrera obra de Jenn Díaz és un recull de narracions que se centren en les relacions humanes a partir d'escenes quotidianes. Una autora jove i tot terreny que no para d'acumular lectors i èxits.
 

Jenn Díaz Foto: Adrià Costa


Un home cau, Jordi Basté i Marc Artigau (Rosa dels Vents)
Primera novel·la de Jordi Basté, escrita a quatre mans amb Marc Artigau, un llibre on ens endinsarem en una història de família i d'amics incondicionals, que no deixa escapar el lector i que ens remet a una Barcelona gastronòmica, nocturna i fascinant.

Els vells amics, Sílvia Soler (Columna)
Una novel·la que s’endinsa en l'aventura que suposa la recerca del sentit de la vida i que ens mostra el valor de l’amistat. Cinc estudiants viatgen a París per visitar la gran exposició que es va fer sobre Gauguin a finals dels anys vuitanta. El viatge els durarà tota la vida. Un retrat de joventut que sobreviu al pas del temps, que ens recorda qui som i d'on venim.

La memòria de l'arbre, Tina Vallès (Anagrama)
Una petita joia, l'exemple de com pot arribar a ser de contundent la delicadesa. De com en són, de fugissers, els records, i de quina mena de fils els sostenen. Un relat sobre com la mirada d'un nen és l'aliment de la memòria, de l'emoció de ser petit i de voler ser gran, d'haver viscut, de saber recordar i, alhora, de no poder-ho fer.

Et donaré tot això, Dolores Redondo (Planeta / Columna)
Darrer Premi Planeta i un nou pas de Redondo en al camí de l'èxit, però ara abandonant els paratges d'Elizondo i endinsant-se en les intrigues d'una família on tothom té secrets, amb l'amor convertit en una ombra fosca que tot ho sobrevola.

Rosa de cendra, Pilar Rahola (Destino)
Darrer premi Ramon Llull de narrativa, Rosa de cendra és la història d'una família enfrontada en un moment molt convuls de Barcelona, la Setmana Tràgica del 1909. Un vesper apassionant amb revolucions i amb personatges que simbolitzen les contradiccions pròpies d'un moment polític efervescent i únic.
 

Pilar Rahola Foto: Adrià Costa


D'on trec el temps, Màrius Serra (Empúries)
D'on treu el temps en Màrius Serra per fer tot el que fa? El seu darrer llibre és una resposta voraç a un esperó existencial, convertit en un exercici que demostra el talent de l'autor com allò que és, "un narrador", sempre amatent al joc, sempre amb el lector al punt de mira, sempre sentint plaer en el fet d'escriure i de mostrar mons de creativitat esclatant.

El setè àngel, David Cirici (Proa)
Guanyadora del premi Sant Jordi, la novel·la s'endinsa a la vida de dos personatges durant vuit dies frenètics, on no tenen temps ni de pensar, amb un naufragi que es converteix en un viatge que emociona, que fa patir, que és, al capdavall, tan intens com ho és la vida.

Farishta, Marc Pastor (Ara Llibres)
Aventures, misteri, una passió lectora irrefrenable i un esclat de girs, troballes i descobertes que creen addicció. Som al 1993, la protagonista acaba de fer divuit anys i ha trobat una feina immillorable en un paradís on coneixerà l'amor i on la vida es convertirà en un taulell de joc trepidant.

El monarca de las sombras, Javier Cercas
Sobre vencedors, vençuts i els secrets que amaguem. Quinze anys després de la publicació de Soldados de Salamina, Javier Cercas torna a la Guerra Civil amb una novel·la íntima i que furga terrenys personals, que indaga en el passat més incòmode la seva família.

El que et diré quan et torni a veure, Albert Espinosa (Rosa dels Vents)
La cinquena novel·la d'Albert Espinosa mostra la recerca d'un pare i un fill i que els enfronta amb el passat. Una novel·la plena d'acció i, com no podia ser d'altra manera, de girs inesperats. Apunta a ser un dels grans noms de la Diada.

De què fuges, qui et persegueix, Empar Molier (Columna)
Un relat sobre una de les dèries íntimes d'Empar Moliner: el fet de córrer. Les sensacions, els personatges que troba, la primera marató de Barcelona, la de Nova York, les lesions i la disciplina física. Una filosofia de vida que va més enllà de l’esport.
 

Tina Vallès presenta Foto: Jordi Jon Pardo