Els treballadors de l'Hospital General desconeixen el procés de compravenda per part del Govern

La secretària general de CCOO a l'HGC, Isabel Zapata, assegura que les converses "s'han iniciat des de zero" i que "evidentment" es tractarà una possible venda | QuirónSalud confirma aquest diàleg amb el Govern per "estudiar el futur" del centre

20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:39h
L'anunci conjunt del Departament de Salut i QuirónSalud, empresa propietària de l'Hospital General de Catalunya (HGC), en "avançar en la ronda de converses" per a la venda del centre ha sorprès als treballadors. "Ens hem assabentat per la premsa", ha explicat la secretària general de CCOO a l'HGC, Isabel Zapata, i ha recordat que és "una manera de fer" del conseller Toni Comín, en referència a que quan va anunciar una suposada oferta per la compra de l'hospital a l'octubre es va produir d'una manera similar.
 
Zapata ha matisat que "s'han començat converses per parlar de tot. Des de zero" i "evidentment" sobre la taula hi haurà la carpeta de la compra. Tot i així, ha assegurat que "per ara" no té constància que estigui a la venda, tal com els ho va indicar la direcció a finals de 2016 i per això han reclamat una reunió per conèixer la situació actual.
 
En aquest sentit, la representant dels treballadors ha indicat que "el missatge que els hi han traslladat és que els llocs de treball estan preservats" i ha determinat que "l'activitat de l'hospital segueix desenvolupant-se amb normalitat, amb la radioteràpia i hemodinàmica", tal com recull el contracte amb el Departament de Salud fins el 2021.
 
Fonts de QuirónSalud han confirmat aquest inici de converses amb la Generalitat per "estudiar el futur" de l'HGC i que ambdues parts "s'asseuran a parlar". I han esclarit que no hi ha cap trobada de compravenda, tot i que "clima més favorable" per engegar el diàleg.