​Barcelona amplia les subvencions de l'IBI fins al 75% per a persones amb pocs recursos

Els contribuents les poden sol·licitar fins el 30 de juny

L'Ajuntament de Barcelona, que ha ampliat les subvencions de l'IBI
L'Ajuntament de Barcelona, que ha ampliat les subvencions de l'IBI | Adrià Costa
Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:49h
L'Ajuntament de Barcelona ha incrementat les ajudes per pagar l'IBI iniciades l'any passat, ha ampliat la quantia subvencionada per a persones amb pocs recursos del 50% al 75% –amb un màxim de 200 euros- i ha elevat el llindar d'ingressos màxims que han de percebre les famílies sol·licitants.

Segons ha informat el consistori en un comunicat, la convocatòria s'obre aquest dijous amb la voluntat d'arribar a un nombre més gran de persones i que la ciutat avanci cap a una fiscalitat més equitativa.

Els sol·licitants, juntament amb les persones empadronades a l'habitatge, hauran de tenir ara uns ingressos anuals bruts de no més de 23.343 euros en el cas de famílies amb quatre membres, ser propietari o inquilí de l'habitatge i que sigui la d'ús habitual, sense la necessitat que els inquilins justifiquin que el propietari els repercuteix l'IBI per poder optar a les ajudes.

Dotació de 3,5 milions d'euros en ajudes

En total, la dotació pressupostària de la campanya per al 2017 és de 3,5 milions d'euros, i es poden sol·licitar fins al 30 de juny, ampliant el termini respecte l'any passat, quan era d'un mes.

L'Ajuntament confia que, en ser la segona convocatòria i amb els canvis introduïts, es pugui augmentar el nombre de famílies beneficiàries i aconseguir una xifra superior a les 4.442 sol·licituds tramitades l'any anterior, amb una forta demanda als districtes de Nou Barris, Sant Martí i Sants.

Per donar a conèixer la campanya, l'Ajuntament engegarà una extensa campanya de comunicació en col·laboració amb les Oficines d'Atenció al Ciutadà, els Serveis Socials, les Oficines d'Habitatge, casals de la tercera edat, l'OMIC i l'Institut Municipal d'Hisenda, a més de publicitat en mitjans de comunicació i al carrer.
Arxivat a