L'alcalde de Manresa ratifica el cessament de la primera tinent però vol mantenir el pacte amb ERC

Valentí Junyent no es planteja el trencament i vol refer el cartipàs municipal

19 d'abril del 2017
Actualitzat el 20 d'abril a les 11:24h
Àuria Caus i Valentí Junyent durant la roda de premsa
Àuria Caus i Valentí Junyent durant la roda de premsa | AFT
L'alcalde de Manresa ha ratificat aquest migdia l'expulsió del govern municipal de la republicana Mireia Estefanell, primera tinent d'alcalde, per la seva presumpta relació amb les gravacions a David Bonvehí, número 2 de PDECat. Això sí, assegura que vol mantenir la coalició amb ERC i planteja refer el cartipàs municipal per distribuir les tasques que ocupava fins ara la primera tinent d'alcalde.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la portaveu del govern municipal, Àuria Caus, han comparegut davant la premsa per valorar la situació en la qual es troba el govern de la capital del Bages després que, aquest dimarts, 18 d'abril, el batlle convergent signés una resolució per retirar totes les competències de govern a la regidora republicana Mireia Estefanell.

En la seva intervenció Junyent ha reiterat que la retirada de competències de la número 2 del govern manresà es deu al fet que li ha perdut la confiança, tot posant de manifest que "ha estat una decisió molt meditada, serena i contrastada amb el temps", tenint en compte que "l'escàndol va esclatar el passat dijous".

Si bé ahir mateix ERC va enviar un comunicat explicant que l'alcalde no havia valorat els possibles escenaris que es podrien derivar arran de la seva decisió, Junyent exposa que "totes les persones d'ERC amb qui he parlat, m'han expressat la seva voluntat de refer el cartipàs". I, de fet, això és el que pretén el batlle: "mantenir la coalició amb els republicans perquè està funcionant bé i fins el moment hem fet bona feina plegats", ha declarat tot afegint que "tenim un projecte de ciutat per executar que compartim amb ERC i que volem fer realitat conjuntament".