El PDECat ja treballa en el reglament que permetrà triar el candidat a la Generalitat

L'encàrrec el va assumir fa tres setmanes el coordinador organitzatiu de la formació, David Bonvehí, tot i que encara no hi ha cap data fixada | En una entrevista a La Xarxa, assenyala que la tria del cap de llista a Barcelona s'ha de fer en un moment que no "afecti" el procés independentista

19 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:04h

Marta Pascal, David Bonvehí i Montserrat Candini, durant la reunió del comitè nacional del PDECat. Foto: PDECat


El coordinador organitzatiu del PDECat, David Bonvehí, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a l'espai L'entrevista de La Xarxa que fa tres setmanes va rebre l'encàrrec de començar a treballar en el reglament que permetrà triar els candidats electorals de la formació, inclòs el cap de llista a la Generalitat. Preguntat sobre el moment en què cal triar el candidat o candidata, Bonvehí ha preferit no avançar escenaris. Pel que fa a la tria del cap de llista a Barcelona, que s'hauria d'abordar durant el 2017, el dirigent nacionalista ha assegurat que el moment adequat serà aquell que no "afecti" el procés català.

Bonvehí ha estat protagonista els últims dies arran de la filtració de les gravacions d'una conversa mantinguda amb representants del PDECat a Bages en la qual defensava presentar un candidat autonomista si el procés fracassava. L'assumpte, finalment, no serà dut a la Fiscalia, però ha obert escletxes entre els nacionalistes i ERC. El coordinador organitzatiu, de fet, té intenció de demanar explicacions als dirigents republicans quan se'ls trobi al Parlament, on els dos grups comparteixen grup parlamentari.

"Espero que en els propers dies tot quedi solucionat", ha assegurat Bonvehí, que ha indicat que tant Carles Puigdemont com Artur Mas estaven d'acord amb el fet de portar la filtració a la Fiscalia. El coordinador organitzatiu del PDECat, referint-se a l'aval a la declaració unilateral d'independència que va fer ahir el vicepresident Oriol Junqueras, ha demanat anar "pas a pas" i centrar-se ara en el referèndum.