La CUP considera que l'acte del Govern pel referèndum ha de ser per fixar la data i la pregunta

"Si no es per concretar, és perdre el temps", assegura el diputat Albert Botran | Els anticapitalistes fan una crida a la "unitat" i eviten polemitzar sobre la crisi entre el PDECat i ERC per la gravació de Bonvehí

Eulàlia Reguant i Albert Botran, en roda de premsa al Parlament
Eulàlia Reguant i Albert Botran, en roda de premsa al Parlament | @cupnacional
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:00h
La CUP considera que l'acte unitari anunciat pel Govern sobre el referèndum abans de Sant Jordi "només tindrà sentit si és per fixar la data i la pregunta". Així ho ha dit el diputat Albert Botran, que ha afegit que qualsevol altre plantejament no serà més que una "pèrdua de temps". Serà en funció dels continguts de l'acte que la CUP hi participarà o no.

Els anticapitalistes han evitat polemitzar sobre la crisi oberta entre el PDECat i ERC arran de la gravació de David Bonvehí per no obrir "escenaris derrotistes" i ha fet una crida a la "unitat" perquè es posi en marxa ja la campanya del sí en el referèndum. "La millor manera de superar el sainet de Setmana Santa és concretar data i pregunta del referèndum", ha insistit. La CUP ha precisat que la consulta ha de ser vinculant i que la pregunta a respondre ha de ser binària.

Sobre el fet que el vicepresident Oriol Junqueras hagi recuperat l'opció de fer una declaració uniateral d'independència si no es pot celebrar el referèndum, els anticapitalistes asseguren que els preparatius per a què la votació sigui possible s'han de fer "fins al darrer moment" obrint fins i tot els col·legis electorals. Al seu parer, l'únic motiu perquè no es celebri és que "físicament s'impedeixi". "Aleshores estaríem legitimats per a la DUI", ha dit Botran.

Catalunya Sí que es Pot, a l'espera dels detalls

Catalunya Sí que es Pot, per la seva banda, ha assegurat que, per ara, no té "detalls concrets" sobre l'acte per valorar si hi donen suport o no. En tot cas, el portaveu adjunt del grup parlamentari, Albano Dante Fachin, ha refermat el seu "compromís" amb el Pacte Nacional pel Referèndum. El líder de Podem ha reivindicat l'espai que representa el seu grup: "No hi ha cap solució possible al conflicte territorial sense comptar amb aquell sector de gent al qual intentem representar. Gent que no se sent identificada amb l'immobilisme del PP i tampoc amb les promeses que no es compleixen de Junts pel Sí".