Albiol diu que els dirigents sobiranistes «s'espien els uns als altres» i demana que «se'n vagin a casa»

El PP llançarà una campanya al carrer amb 96 actes per tot el territori, que no seran per demanar el "no" al referèndum perquè "no es farà"

Xavvier García Albiol.
Xavvier García Albiol. | Europa Press
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:54h
El president del PP català, Xavier García Albiol, ha dit avui que els partits independentistes estan protagonitzant un "ball de bastons" i "s'espien els uns als altres", en relació a la filtració de les declaracions de David Bonvehí sobre la possibilitat de presentar un candidat autonomista si el procés acaba malament Albiol ha demanat als dirigents independentistes "que se'n vagin a casa". Albiol ha dit que això implica que convoquin eleccions i passin a l'oposició.

En paraules d'Albiol, en lloc d'afrontar la realitat, que segons ell és acceptar "la no celebració del referèndum", els sobiranistes estan oferint una imatge de "descomposició". En aquests moments, ha dit el màxim dirigent del PP català, que uns espiïn els companys de govern, que es gravin, anunciïn que aniran a la fiscalia i després no hi vagin, ja no sorprèn pel "descrèdit" en què s'ha convertit la política catalana.  

Albiol ha dibuixat un panorama ombrívol del sobiranisme i ha assenyalat que no té legitimitat per organitzar un referèndum, que  tampoc disposa d'una majoria social i ara s'ha vist que tampoc manté la unitat. Ha dit que "a una part dels catalans, els partits independentistes els estan enganyant, ja que mentre asseguren que es farà un referèndum, es plantegen canviar el model sobiranista per un d'autonomista".

Ha acusat els líders sobiranistes de dividir la societat catalana durant cinc anys, quan en realitat, ha afirmat en relació al PDECat, s'estan plantejant un altre model. I mentre el PDECat fa això, "el partit de Junqueras es dedica a anar a actes polítics amb gravadores i fer-ho públic". El president dels populars catalans ha afegit que "als independentistes no els cal trobar enemics a Madrid".

Campanya al carrer

El dirigent popular ha anunciat una campanya del PP català per "sortir al carrer" i explicar les propostes de la formació. "Es tracta de jugar a l'ofensiva -ha explicat-, perquè per marcar gols hem de ser presents en el territori. La campanya s'iniciarà el 6 de maig i està previst que es facin 96 actes per tot el territori. Ha assegurat que no es tracta d'una campanya pel "no" en el referèndum, ja que "el referèndum no es farà".

En clau interna del PP, aquest dimarts, la direcció del PP ha convocat els congressos de Barcelona i Lleida i avui mateix es convocarà el de Tarragona. La setmana vinent, es convocarà el de Girona. Tots els congressos provincials es faran a inicis de juny.