Uns 410.000 vehicles sortiran de Barcelona entre dijous i divendres

La segona fase de l'operació sortida provocarà retencions a vies com l'AP-7, l'A-2, la C-16 i l'N-340 | Els principals problemes es produiran a la tornada, a partir de diumenge

Cruïlla d'autopistes a Castellbisbal
Cruïlla d'autopistes a Castellbisbal | Europa Press
Redacció
13 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:57h
El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que uns 410.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona entre aquest dijous a les 15 hores i el divendres a aquesta mateixa hora. Segons Trànsit, en la primera fase de l'operació sortida, el cap de setmana passat, van sortir en total 515.122 vehicles de la zona metropolitana cap a destinacions vacacionals. El retorn es preveu que s'escaloni entre el diumenge 16 d'abril fins al dilluns a la nit, amb una tornada de 620.000 vehicles.

Segons Trànsit, aquest és un dels períodes amb més mobilitat de l'any i amb previsió de retencions més elevat. Les principals cues poden produir-se en vies com l'AP-7, l'A-2, la C-16 i l'N-340 (mireu mapa, a sota).

El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, va ressaltar en presentar l'operació la previsió un increment de la mobilitat per una previsió de desplaçaments tant a zones de muntanya com a la costa i va demanar prudència als conductors.

Durant tota l'operació està previst que els Mossos realitzin 1.751 controls preventius especialment per temes d'alcohol i drogues, encara que també per distraccions, excés de velocitat i ús de seguretat passiva. Per això, es desplegaran per les carreteres catalanes durant aquesta segona fase de l'operació sortida fins el 1.868 agents de trànsit de la policia catalana.