Cinc llibres que et faran viatjar per Setmana Santa

De la Polinèsia a Corea del Sud, passant pel Vietnam, per Anglaterra i per la Barcelona més fosca de la història

«Farishta», la darrera gran aventura que ens fa viure Marc Pastor
«Farishta», la darrera gran aventura que ens fa viure Marc Pastor | Adrià Costa
13 d'abril del 2017
Actualitzat el 15 d'abril a les 9:17h
Setmana Santa ens permet tenir temps per fer aquelles coses que no acostumem a fer mentre la feina, les obligacions i els deures fan força i van tibant. Una d'elles, viatjar, viatjar per desconnectar de tot. Però no tothom pot fer-ho.

Si ets dels qui es queden a Catalunya gaudint de la lectura d'un bon llibre, aquesta tria t'ofereix la possibilitat de viatjar a un preu molt econòmic: entre 15 i 25 euros. De la Polinèsia a Corea del Sud, passant pel Vietnam, per Anglaterra i per la Barcelona més fosca de la història.
 
Farishta, Marc Pastor (Ara Llibres)

Sempre has volgut viatjar a la Polinèsia? Farishta t'ofereix l'oportunitat de fer-ho, però sota la teva responsabilitat. Sis illes aïllades en un arxipèlag del Pacífic. I Marc Pastor que hi torna, en plena forma, amb una novel·la d'aventures, amb misteri, amb una passió lectora irrefrenable i un esclat de pàgines, girs, troballes i descobertes que creen addicció. Any 1993, la Farishta acaba de fer divuit anys i ja ha trobat la feina de la seva vida. La companyia russa Iefremov-Strugatski l’ha contractada per atendre les famílies riques que viuen en un complex d’illes privat. Un paradís on coneixerà l'amor i on la vida es convertirà en un gran taulell de joc.

El simpatitzant, Viet Thanh Nguyen (Empúries)
 
La novel·la guanyadora del Premi Pullitzer 2016, que ens fa viatjar al caos de Saigon, any 1975. La història d'un agent doble dividit entre les seves lleialtats. Meitat francès i meitat vietnamita, un “home de dues ments”, és un capità de l’exèrcit que aconsegueix fugir als Estats Units després de la caiguda de Saigon. Una novel·la d'espies que explora la identitat, alhora que és una història d’amor i d'amistat.
 

Han Kang parlant del seu llibre Foto: Eva Domínguez


La vegetariana, Han Kang (:Rata_)
 
No heu estat mai a Corea del Sud? La vegetariana ens hi farà viatjar, però ull!, que el títol enganya. La vegetariana no és un manual de dieta saludable en temps de modes i neurosis col·lectives, ni tampoc la biografia d'una guru de la vida sana. El llibre de Han Kang (Gwangju, Corea del Sud, 1970) és cruesa i pertorbació, és una novel·la sobre els temps que vivim. És un glop d'amargor que deixa estabornit. La història de Yeonghye comença a canviar quan ella es desfà de tota la carn que té a la nevera i pateix somnis cada vegada més estranys.

Closca de nou, Ian McEwan (Anagrama)

Un viatge al jo més íntim? A l'essència primera? Com deu ser la vida vista des del punt de vista d'un fetus? Això és Closca de nou, la nova obra d'Ian McEwan, tot un deliri: Trudy manté una relació adúltera amb Claude, germà del seu marit John, poeta, editor i somiador depressiu amb tendència a l'obesitat. Els dos amants conceben un pla: assassinar en John, el pare del fetus que la Trudy porta a la panxa, i que esdevé el testimoni directe dels fets. El fetus-narrador, en un prodigi de verbigràcia, dialoga amb el Hamlet de Shakespeare, en una barreja de comèdia negra, trama detectivesca, thriller i reescriptura del clàssic. Qui vol viatjar a llocs exòtics tenint la grandesa d'una panxa?
 
La fada negra, Xavier Theros (Columna)
 
Un viatge a Barcelona? Efectivament, que ningú perdi la calma. Xavier Theros ens convida a fer un viatge per les entranyes i les foscors d'un segle XIX convuls, brut, fastigós, ple de revoltes, d'esclats i bullangues, amb la Jamancia i amb un cas a resoldre per un home que no dona massa confiança, en Llàtzer Llampades. L'obra que ha guanyat el premi Josep Pla, signada per un dels grans cronistes que té Barcelona actualment.
 

Xavier Theros Foto: Adrià Costa

Arxivat a