​Els hotelers de Barcelona estudien denunciar la xarxa de pisos turístics il·legals de Ciutat Vella

El Gremi d'Hotels sospesa accions legals contra els apartaments del carrer Princesa que van destapar els veïns, els quals afirmen que els arrenda el militant del PDECat Mark Serra | Insisteix a reclamar a l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat que adoptin mesures per acabar amb aquesta activitat il·legal

Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:42h

Els veïns han entrat en un pis turístic del número 22 del carrer Princesa. Foto: Cristina Capdevila


El Gremi d'Hotels de Barcelona estudia emprendre accions legals contra la xarxa d'una dotzena de turístics il·legals denunciada el passat 29 de març per l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible i el col·lectiu Ciutat Vella no està en venda. 

El gremi considera que aquestes pràctiques no són exclusives d'aquest cas i ha denunciat que "els més de 10.000 pisos il·legals (40.000 places)" que hi ha a Barcelona suposen una competència deslleial pels hotelers, a més d'un frau fiscal a gran escala.

Per això demana a l'Ajuntament i a la Generalitat que adoptin mesures per acabar amb aquesta activitat il·legal, "que és perjudicial per al descans dels veïns i que també incrementa el preu de l'habitatge, de lloguer i de compra".

A partir dels fets descoberts al suposat pis il·legal del carrer Princesa número 22 "i un cop esgotada la via administrativa", el gremi estudia emprendre accions legals contra els gestors i propietaris d'aquesta xarxa de pisos il·legals. Les plataformes veïnals asseguren que els arrenda a turistes Mark Serra, militant del PDECat i conegut activista a les xarxes socials.

Pràctiques no exclusives del carrer Princesa

El gremi considera que aquestes pràctiques no són exclusives d'aquest cas, sinó que són habituals "en els milers de pisos il·legals que encara operen a Barcelona".

Així, des del gremi es vol posar fi per la via judicial "als abusos i la impunitat d'aquesta bossa d'economia submergida", que suposa, segons apunten, una competència deslleial pels allotjaments regulats, que paguen impostos i compleixen les normatives.

El director general del Gremi d'Hotels de Barcelona, Manel Casals, assenyala que aquesta activitat il·legal suposa "una estafa per a la societat", ja que els propietaris d'aquests pisos, segons diu, "no paguen impostos i expulsen els veïns dels barris de la ciutat".

A més, afegeix que donen una "mala imatge" als turistes que visiten la capital catalana, "forçant-los a ser còmplices ocultant la seva il·legalitat".
Arxivat a