Paula Jornet (Pavvla): «La meva vida seria molt diferent sense 'La Riera'»

La cantant de Sant Cugat actua en els Vermuts de l'Embassa't de Sabadell

Paula Jornet, Pavvla, al Museu del Gas
Paula Jornet, Pavvla, al Museu del Gas | Albert Segura
09 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:57h
Amb vint anys, Paula Jornet (Sant Cugat del Vallès, 1996) no només és un rostre conegut en moltes de les llars catalanes pel seu paper a La Riera de TV3, també s’ha convertit en un dels joves valors del panorama musical català. Sota el nom artístic de Pavvla, despunta per les seves lletres que es remeten a les experiències personals i als sentiments, i tot plegat es podrà veure aquest diumenge als Vermuts de l’Embassa’t, al Museu del Gas de Sabadell. N’ha parlat a NacióDigital.
 
- Molta gent la coneix per La Riera, però quin vincle té amb la música?
 
- Sempre l’he tingut molt present, per mi no ha estat cap salt de ser actriu a música, públicament sí, però sempre he dut les dues coses de manera simultània. Van començar a fer teatre amb 5 anys, i la música la vaig adquirir del meu pare, que és músic. Als 5 anys tocava el piano perquè ell m’ensenyava, i d’adolescent ja vaig començar a fer classes més seriosament, de guitarra i cant.
 
- I feia la seva música?
 
- Amb quinze anys vaig començar a escriure, com afició, era com una necessitat, com el meu diari. Era un secret, ningú ho sabia. Alguna cosa la penjava a Internet, però sota pseudònim, fins que als disset anys vaig començar a fer batxillerat Artístic, i vaig fer molts amics de la meva edat que eren músics. Vaig començar a tocar en festes, en finals de curs, i ells m’animaven a penjar-ho a la xarxa, i va ser llavors quan vaig connectar les xarxes socials on tenia cançons i altres coses amb el meu perfil de Twitter.
 
- I va ser llavors quan la van descobrir.
 

- Si, un any més tard, una discogràfica em va venir a buscar, em van enviar un missatge. Buscaven una artista nova per gravar nous treballs, i em vaig passar per l’estudi, vaig veure que duien la Marion Harper, i em feia gràcia. Hi vaig parlar, i des del primer dia amb el productor hi vam coincidir al 100% en la visió del projecte. Li vaig plantejar idees, i li va agradar.
 
- I canta en anglès. Com és això?
 
- M’agraden els idiomes, des de ben petita he escoltat molt la televisió en anglès, he fet amics per internet, i quan tenia 16 anys, a la que vaig poder sortir sola de casa, cada estiu marxo amb els estalvis que em donava La Riera. Era per fer cursos sobre Shakespeare a Londres i coses així. I al final l’accent es va quedant.
 
- Molts estalvis, dona La Riera!
 
- Hi vaig començar a sortir quan tenia 13 anys, però els estalvis no em van arribar als 18! Ara en tinc 20, i amb aquells diners em vaig pagar el batxillerat, les guitarres... i els viatges. De fet, la meva vida seria molt diferent sense La Riera.
 
- I què veurem aquest diumenge?
 
- Venim amb la banda, tots tres, amb moltíssimes ganes. Portem alguna sorpresa i covers, i alguna cosa en acústic. Hi presentarem el nostre últim treball, Creatures.