​El PP denuncia el fitxer amb dades sensibles de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Els populars l'han dut a l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i Ciutadans reclama al Parlament Europeu que prengui mesures "davant la vulneració de drets fonamentals" | L'Ajuntament sosté que es tracta d'una iniciativa legal i que només afecta els agents expedientats

Redacció
07 d'abril del 2017
Actualitzat a les 19:25h

un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona a Plaça Espanya. Foto: Adrià Costa
 

El president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha denunciat el fitxer amb dades sensibles d'agents de la Guàrdia Urbana a l'Agència Catalana de Protecció de Dades. Fernández Díaz avisa que "podria tractar-se d'un fitxer ideològic", ja que conté informació sensible i protegida referent a religió o ideologia.

Segons el consistori, es tracta de l'actualització d'unes dades que ja es recollien i que només es demanen a agents que tenen un expedient obert. L'Ajuntament defensa que el fitxer és "comú" en altres policies de l'entorn, com els Mossos d'Esquadra, i que és una iniciativa totalment legal. A més, els interessats poden demanar la cancel·lació de les dades.

"Volem conèixer si hi ha hagut algun informe previ de l'Agència, si s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió i si aquest fitxer consta en el seu registre", ha dit Fernández Díaz. També el sindicat SAP-PL (la secció de policia local del Sindicat Autònom de Policia) ha portat la qüestió al mateix organisme.

A més, Ciutadans ha demanat al Parlament Europeu, a través de l'eurodiputat de la formació i d'ALDE Javier Nart, que "prengui mesures davant la vulneració de drets fonamentals que suposa el fitxer amb dades íntimes que el govern de Colau exigeix a la Guàrdia Urbana".

El registre reclama als agents dades sensibles com la seva llengua vehicular, la seva ideologia o la seva vida sexual, la qual cosa, segons la líder de C's al consistori, Carina Mejías, "infringeix la llei de protecció de dades i representa un abús de poder per part de Colau que traspassa tots les línies vermelles".
Arxivat a