​El grup Demòcrata, ERC i la CUP desconfien del compromís de Foment amb la Sagrera

Ciutadans reclama a Colau que exigeixi acabar l'estació de Sant Andreu Comtal

Obres a l'estació de la Sagrera de Barcelona
Obres a l'estació de la Sagrera de Barcelona | ACN
Redacció
06 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:45h
El compromís d'aquest dijous del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per reactivar l'estació de la Sagrera genera dubtes a l'oposició de l'Ajuntament de Barcelona. El grup Demòcrata, ERC i la CUP desconfien de l'anunci, i Ciutadans ha demanat només que l'alcaldessa, Ada Colau, exigeixi l'execució de l'estació de Sant Andreu Comtal. Les obres a l'àmbit de la Sagrera haurien de començar a tornar-hi abans de l'estiu, però les de Sant Andreu Comtal no tenen calendari.

El portaveu del grup Demòcrata, Joaquim Forn, ha defensat que "ja n'hi ha prou de promeses i bones paraules del ministre de torn del govern espanyol sobre la Sagrera", i considera que cal exigir l'inici immediat de les obres. En opinió de Forn, "el govern del PP continua, i avui és un nou bon exemple, en el capítol de les paraules i de les promeses", i ha afegit: "Però ja no ens creiem res. Avui ja només acceptem fets i resultats".

A parer del líder d'ERC, Alfred Bosch, "no mereix cap tipus de credibilitat el nou compromís del govern espanyol amb la Sagrera" anunciat per De la Serna. "Estem massa acostumats a compromisos que després acaben en un no res", ha criticat. Pel que fa a la negativa del ministre de limitar per llei el preu dels lloguers, Bosch considera que "és un exemple més que l'estat espanyol és irreformable".

La CUP ha defensat que el compromís de la Sagrera "és un anunci més a l'aire que, fins i tot si es compleix, és del tot irrisori", i veu la reunió "inútil". La formació també ha titllat d'"indigne" que Colau rebi el ministre de Foment "escenificant una normalitat democràtica inexistent", ha subratllat. "Entenem que no és hora de cortesies amb l'Estat sinó de desobeir-lo per poder exercir el dret a l'autodeterminació que aquest ens nega", ha afirmat.

Ciutadans ha estat l'únic grup que no s'ha referit a la Sagrera entre els que han reaccionat a la reunió entre De la Serna i l'alcaldessa. La seva líder, Carina Mejías, ha demanat a Colau que, malgrat les promeses de Foment, "no baixi la guàrdia i exigeixi fins al final" l'execució de les obres necessàries per fer accessible l'estació de Sant Andreu Comtal.
Arxivat a