La reforma del reglament per agilitzar la desconnexió al Parlament segueix endavant

La mesa rebutja la petició de reconsideració de Ciutadans, que no descarta acudir al Tribunal Constitucional

Reunió de la mesa del Parlament
Reunió de la mesa del Parlament | Parlament de Catalunya
05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:07h
La mesa del Parlament ha decidit no tenir en compte la petició de reconsideració que havia fet Ciutadans sobre el tràmit per la via d'urgència de la reforma del reglament del Parlament que impulsa Junts pel Sí. Aquesta iniciativa, que està lligada a la voluntat de tirar endavant les lleis de desconnexió en el mínim temps possible, ha esta debatuda en una reunió de la mesa i de la junta de portaveus que s'ha celebrat aquest dimecres un cop s'ha acabat la sessió matinal del ple a la cambra catalana.

Segons han explicat fonts parlamentàries a la sortida de la trobada, Ciutadans s'ha queixat del fet que no s'especifiqui el motiu pel qual cal tramitar per la via d'urgència extraordinària la reforma del reglament. "En aquests casos cal una justificació", consideraven fonts dels liberals un cop la mesa ja havia tombat la seva petició de reconsideració.

El més possible és que la modificació del text ja es debati en el proper ple, ja després de Setmana Santa. Un cop es publiqui al butlletí del Parlament, els grups tindran cinc dies per fer les esmenes pertinents. Ciutadans no descarta arribar al Tribunal Constitucional (TC) per queixar-se de la situació.