​La FAVB demana més transparència a l'Ajuntament en el procés per evitar l'hotel del Palau

Itziar González, exregidora de Ciutat Vella, proposa crear una taula de treball perquè els veïns puguin fer un seguiment de la tramitació | L'Ajuntament ha denegat el projecte per fer l'establiment hoteler que preveia Olivia Hotels, però el pla urbanístic segueix vigent

Redacció
05 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:55h
La finca on havia d'anar l'hotel està al costat del Palau de la Música
La finca on havia d'anar l'hotel està al costat del Palau de la Música | Adrià Costa
La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha reclamat aquest dimecres més transparència a les administracions i sobretot a l'Ajuntament de Barcelona, per tal de conèixer detalladament els entrebancs que estan retardant la retirada de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que ha d'evitar la construcció, per part d'Olivia Hotels, de l'hotel del Palau de la Música. L'Ajuntament ha denegat el projecte, però el pla urbanístic segueix vigent.

Des de la FAVB es lamenta que tot i saber que tots els grups municipals volen resoldre-ho, no s'acabi de solucionar. Per això, els veïns estan convocats a una assemblea aquest dijous per proposar accions com per exemple, crear una taula de treball perquè es pugui fer un seguiment de tot el procediment.

Tot i que l'Ajuntament de Barcelona, al ple, s'ha mostrat en dues ocasions, contrària a la construcció de l'hotel del Palau, el marc legal actual encara dona la possibilitat de construir aquesta infraestructura. Això és el que denuncia la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, que demana a l'Ajuntament de Barcelona més transparència que els permeti conèixer els detalls que fan retardar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per a evitar aquesta construcció.

En una roda de premsa, aquest dimecres, han anunciat una assemblea de veïns, aquest dijous al vespre, per poder prendre mesures i pressionar al consistori que els trameti més informació que els permeti conèixer tot el procés. ''El moviment veïnal vol més'', ha conclòs l'exregidora de Ciutat Vella, Itziar González, que ha defensat saber ''qui està impedint que això vagi ràpid'' si resulta que políticament ningú no hi té inconvenient. Per González, cal ''anar una mica més enllà'' entrar a les administracions per entendre ''qui demora la pilota, qui la reté''.

González proposa fer una taula de seguiment dels procediments i tot i que ha admès que, des de la seva experiència, sap que els tempos de l'administració són lents, creu que s'ha de fer un pas per acabar amb ''l'opacitat de l'administració'' i considera que l'ajuntament ha de fer ''un gir'' perquè no acabi cap altre mandat sense deixar solucionat aquest conflicte, un fet en què suposadament tots els grups municipals hi estan d'acord, però que en canvi, només ERC continua ''donant la vara''. González creu que és necessària la ''teràpia institucional''.

Des de la FAVB, Josep Lluís Sabaté, ha recordat que les sentències judicials condemnen la Federació a pagar les costes judicials, uns 15.000 euros, una quantitat que considera que és ''impossible'' que se'n pugui fer càrrec i per exemple, a l'assemblea d'aquest dijous, es plantejarà algun tipus de mesura per solucionar-ho. Sabaté ha remarcat que ''els qui moralment tenim la raó, hem de pagar als qui moralment no la tenen'', una situació que qualifica d'''absurda''.
Arxivat a