​L'Audiència investiga la mort de 10 pacients de l'Hospital de la Vall d'Hebron

El tribunal vol esbrinar si les defuncions es deuen a les retallades que van afectar les llistes d'espera | Si es confirmés, es podrien haver comès “diversos delictes d'homicidi per omissió o per imprudència”

Redacció
05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:50h
L'Audiència de Barcelona està investigant si la mort de 10 pacients del servei de cardiologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron estan relacionades amb les retallades econòmiques al centre, que van afectar la llistes d'espera, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat posteriorment el TSJC. Si es donés el cas, diu el tribunal, es podrien haver comès “diversos delictes d'homicidi per omissió o per imprudència”. Les defuncions investigades van succeir entre l'agost de 2015 i el maig de 2016.
 

Auto Vall d'Hebron by naciodigital on Scribd



La investigació sorgeix d'una denúncia presentada pel cap de servei de cirurgia cardiovascular de l'hospital Manuel Galiñanes, que porta un any i mig lluitant perquè es conegui l'impacte de les retallades a la sanitat, especialment a les llistes d'espera. 

En un primer moment, el metge va portar el cas a la Fiscalia, que el va arxivar després de rebre un informe de l'Institut Català de la Salut (ICS), on es negaven irregularitats. Descartada aquesta via, Galiñanes va optar pels jutjats.

A la denúncia, el metge assegura que hi havia pacients amb malalties greus que s'havien d'operar amb urgència i que no es va fer. Les retallades van obligar a reduir de 15 a tres les intervencions setmanals que es feien, un fet que es va camuflar modificant les llistes d'espera, sempre segons la denúncia.
Arxivat a