El Govern reforça l'acció exterior amb nous delegats a Ginebra, Copenhaguen i Varsòvia

El consell executiu aprova els nomenaments de Manuel Manonelles com a representant a la ciutat suïssa, Francesca Guardiola com a delegada als països nòrdics i Ewa Adela Cylwik com a titular de l'oficina a Polònia i els països bàltics

04 d'abril del 2017
Actualitzat el 05 d'abril a les 10:31h

La reunió del Govern d'aquest dimarts a la tarda. Foto: ACN


El Govern continua reforçant la seva representació exterior. Conscient de la importància de disposar de veu pròpia a l'estranger -necessària per a la internacionalització del procés sobiranista-, el consell executiu reunit aquest dimarts a la tarda ha validat els nomenaments de tres nous titulars de delegacions de la Generalitat. Manuel Manonelles exercirà de delegat a Ginebra; Francesca Guardiola serà la delegada a Copenhaguen, amb responsabilitat sobre els països nòrdics; i Ewa Adela Cylwik assumirà l'oficina a Varsòvia, amb influència sobre Polònia i també els països bàltics.

Manuel Manonelles havia assumit fins ara la direcció general d’Afers Multilaterals i Europeus del Departament d’Afers Exteriors, una funció que a partir d'ara recaurà en Isidre Sala, que des del 2014 ja treballava a la conselleria com a especialista en institucions financeres internacionals. El nou delegat a Ginebra, amb una àmplia trajectòria en institucions vinculades als drets humans i la cultura de la pau, tindrà com a funcions impulsar relacions multilaterals a la ciutat del món que acull més seus d'organismes internacionals i, alhora, una de les capitals financeres d'Europa.

La delegació als països nòrdics, ubicada a Copenhaguen, estarà dirigida per Francesca Guardiola, fins ara directora de Relacions Institucionals a l’Agència de la Competitivitat de Catalunya (ACC1Ó). Germana de Pep Guardiola -tècnic del Manchester City-, serà l'encarregada de pilotar les relacions bilaterals amb Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia. Ewa Adela Cylwik, natural de Varsòvia i amb experiència com a advocada i consultora independent de governs i clubs de futbol d’arreu del món en termes legals i de responsabilitat corporativa o institucional, assumirà la direcció de l'oficina a la capital de Polònia. Aquesta delegació també tindrà responsabilitats sobre els països bàltics (Estònia, Letònia i Lituània). 

Els nomenaments validats pel consell executiu aquest dimarts incrementen la xarxa exterior de la Generalitat, que ara disposarà de deu delegacions: Unió Europea, Regne Unit i Irlanda, França, Alemanya, Estats Units, Canadà i Mèxic, Àustria, Itàlia, Portugal, Ginebra, Polònia i països bàltics, i països nòrdics.