Candini dirigirà la campanya del PDECat pel «sí» al referèndum

La formació reorganitza la cúpula després de les quatre dimissions per les incompatibilitats i situa Artadi com a presidenta de la conferència ideològica del 13 de maig | Pascal anuncia que Castells, Fonollosa i Soler guanyen pes dins la direcció en aquesta nova etapa

Montserrat Candini és alcaldessa de Calella i diputada de Junts pel Sí
Montserrat Candini és alcaldessa de Calella i diputada de Junts pel Sí | ACN
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:31h
Montserrat Candini ha estat triada per la direcció del PDECat com a cap de la campanya de la formació pel "sí" a la independència al referèndum del mes de setembre. Així ho ha anunciat aquest dilluns la coordinadora general del partit, Marta Pascal, en la roda de premsa posterior a la reunió del comitè nacional. Candini era una de les quatre membres de la cúpula que es va veure obligada a deixar el càrrec després de la decisió del consell nacional de no avalar les excepcions al règim d'incompatibilitats.

No ha estat l'únic nomenament que ha fet aquest dilluns la direcció. Elsa Artadi, que també ha hagut de deixar la direcció, ha estat situada al capdavant de la conferència ideològica que la formació celebrarà el 13 de maig. Artadi, com a directora general de coordinació interdepartamental de la Generalitat, va demanar seguir a la direcció, però el màxim òrgan intern entre congressos ho va tombar.

La sortida de Candini, Artadi, Lluís Guinó i Albert Batet ha obligat el PDECat a reorganitzar-se internament. Tres persones en surten reforçades: Marc Castells assumeix la coordinació institucional; Xavier Fonollosa, a banda de l'àrea metropolitana, farà tàndem amb David Saldoni en l'àmbit local; i Lluís Soler tindrà també responsabilitats en clau de nous sectors. També se li ha encarregat posar en marxa un crowfunding pel partit.