Nuet, sobre el referèndum: «Si m'han d'inhabilitar que m'inhabilitin, firmaré el que calgui»

Súmate aplega en un acte el líder d'EUiA, el president de Junts pel Sí, Jordi Turull; el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián; i el periodista Antonio Baños

El líder d'EUiA, Joan Josep Nuet, a l'acte de Súmate
El líder d'EUiA, Joan Josep Nuet, a l'acte de Súmate | Eva Domínguez
01 d'abril del 2017
Actualitzat a les 19:53h
"Estic decidit a aguantar pel referèndum i a posar la meva cara. Si m'han inhabilitar que m'inhabilitin, firmaré el que calgui". Qui diu la frase no és precisament un dirigent independentista, sinó el líder d'EUiA, Joan Josep Nuet, que en un acte organitzat per Súmate ha compartit reflexions amb el president de Junts pel Sí, Jordi Turull; el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián; i el periodista Antonio Baños. També hi havia de ser la diputada de la CUP Mireia Boya, que després que es fes públic que l'acte canviava d'ubicació a causa de la pluja i que es feia a la seu del PDECat d'Horta finalment no hi ha assistit.

Nuet, que encara que hagi quedat fora del punt de mira del Tribunal Constitucional per la seva actuació a la mesa del Parlament segueix fent costat als sobiranistes, ha insistit que ell no és independentista, però ha advertit que cal "treure's el barret" davant l'independentisme que ha abraçat Catalunya. "El moviment independentista és el vector democràtic més avançat que tenim. Si surt derrotat, ens tallaran el coll a totes, siguem independentistes o no", ha proclamat.

El líder d'EUiA ha alertat que hi ha una voluntat per part del govern espanyol de què "no s'ajuntin a la mateixa trinxera els independentistes i els no independentistes" però que no s'ha de caure en aquesta estratègia de divisió i s'ha de mantenir la unitat de tot l'espectre polític a favor del referèndum. "Treballem perquè aquest referèndum tingui data", ha demanat. Sobre si el nou partit dels "comuns" donarà suport o no a un eventual referèndum unilateral, Nuet ha insistit que ell no posa "adjectius" i que el seu objectiu és que es faci un referèndum "vinculant".