Junqueras crida la ciutadania a defensar els pressupostos del referèndum

El líder d'ERC subratlla que els comptes contenen mesures que "milloren les condicions de vida dels ciutadans, que creixi l'economia i l'ocupació" | Lamenta que l'Estat no recorregués pressupostos que incorporaven retallades socials i assegura que el Govern persistirà en el full de ruta

Oriol Junqueras, en l'inici del Consell Nacional d'ERC.
Oriol Junqueras, en l'inici del Consell Nacional d'ERC. | ERC
01 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:38h
ERC espera el suport de la ciutadana per defensar la partida del referèndum que el govern espanyol ha anunciat que impugnarà al Tribunal Constitucional (TC). "Els pressupostos eren una eina imprescindible per donar coherència a aquestes mesures que milloren les condicions de vida dels ciutadans, que creixi l'economia i l'ocupació", ha asseverat el líder dels republicans, Oriol Junqueras, a l'inici del Consell Nacional de la formació i, per això, s'ha mostrat convençut que, tal com ha anunciat que farà el Govern, "els ciutadans de Catalunya defensaran aquestes polítiques socials, aquestes decisions, aquests pressupostos".

I és que, segons ha denunciat, "el govern espanyol amenaça de portar al TC uns pressupostos" que duen una partida per al referèndum, però "no ho feia quan implicaven retallades en drets socials". Així, ha lamentat que l'executiu central vol "posar traves a uns pressupostos que són garantia de drets socials, llibertat i democràcia" i que "posen 1.355 milions d'euros més en polítiques socials". "Els ciutadans de Catalunya són conscients dels pressupostos que posem al seu abast" i, per això, "defensaran cadascuna d'aquestes mesures, aquests pressupostos", ha insistit, atès que inclouen "elements que permeten que els nostres conciutadans visquin millor" i "element de garantia dels drets, dels interessos justos dels ciutadans i de la nostra dignitat col·lectiva".

D'aquesta manera, Junqueras -que ha rebut una ovació en entrar a la seu, junt a la secretària general, Marta Rovira- ha volgut calmar aquells que pensen que l'Estat pot torpedinar el full de ruta, ja que "cada dia" el Govern fa "coses que molts deien que eren molt difícils de fer o impossibles de fer", i ha citat el tancament de la presó Model, el fitxatge de "més mestres que en qualsevol altra moment de Catalunya" o inversions per modernitzar campus universitaris o hospitals. "Convertim els impossibles en possibles i ho fem cada dia", ha asseverat.

Així mateix, ha ratificat la intenció de culminar el procés subratllant que les intencions d'ERC són ben conegudes i antigues: "Tothom sap el que hem volgut sempre, som coherents, som constants, hi aboquem tots els nostres esforços". "Si persistim, segur que ens en sortirem", ha conclòs.

En aquest Consell Nacional, els republicans aprovaran el reglament de les eleccions municipals que, tal com va avançar NacióDigital, ajorna fins al 2018 la tria de caps de llista i de les candidatures per a aquestes comicis, previstos per al 2019. Així mateix, el document estableix l'obligatorietat que les llistes siguin igualitàries i cremallera, amb una presència alterna home-dona.