C's es vanta d'haver forçat Rajoy a fer inversions a Catalunya

El PSC considera que les promeses del govern de Rajoy arriben "tard" i formen part de les seves obligacions

El portaveu adjunt de C's al Parlament, Fernando de Páramo
El portaveu adjunt de C's al Parlament, Fernando de Páramo | ACN
28 de març del 2017
Actualitzat a la 13:51h
Ciutadans busca fer valer el seu paper a l'hora de negociar amb el PP malgrat ser la quarta força al Congrés dels Diputats. Després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi anunciat inversions milionàries a Catalunya, els d'Albert Rivera han reivindicat que és gràcies al seu paper negociador que s'ha aconseguit aquest anunci. "Hem aconseguit que Rajoy es posi en marxa", ha sentenciat el portaveu adjunt de C's, Fernando de Páramo. 

El dirigent de C's ha recordat que el seu grup ha posat com a exigència pel seu vot a favor dels pressupostos que s'incloguin partides per al corredor mediterrani i ha subratllat que fins que ells no ho han posat sobre la taula el govern de Rajoy ha passat "molt de temps" sense voler-lo impulsar. "Aquest ha estat el govern dels aeroports buits i els trens sense passatgers", ha afirmat per posar en valor el paper del seu grup.  

Per aquesta legislatura que ha començat , Rajoy ha promès també 200 milions d'inversió a l'aeroport del Prat, 40 en navegació aèria i 285 pel tren llançadora. Als ports catalans hi vol destinar 587 milions i a les carreteres 850 milions amb especial atenció al Quart Cinturó. Algunes infraestructures estan en marxa, com la llançadora, altres són per aquesta legislatura o per la següent però el total de les xifres que ha exposat aquest dimarts és de 6.630 milions.

El PSC, però, considera que aquestes inversions arriben "tard" i que, per tant, no són dignes de ser elogiades. "No és com per treure pit perquè estem parlant d'incompliments", ha advertit la portaveu socialista, Eva Granados.