PSC, PP i C's denuncien «la falta d'imparcialitat» de Forcadell

Junts pel Sí i la CUP lamenten que l'oposició busqui "desgastar" la presidenta del Parlament

28 de març del 2017
Actualitzat a les 16:55h
La setmana passada, en plena votació del debat dels pressupostos, Ciutadans, PSC i PP van aturar el debat. Van demanar a la presidenta del Parlament que es reunís la mesa i la junta de portaveus per valorar un informe dels lletrats que advertien que incloure el referèndum podia anar en contra de la resolució dictada pel Tribunal Constitucional. Carme Forcadell, però, va demanar que la votació seguís enmig de les queixes d'aquests grups de l'oposició. Després d'aquesta escena, els tres grups unionistes han adreçat un escrit a la presidenta en el qual l'acusen de falta d'"imparcialitat" i d'"objectivitat" i de no atendre el reglament del Parlament.

Segons el seu diagnòstic que fa la portaveu del PSC, Eva Granados, el Parlament pateix a hores d'ara un "problema en la gestió" dels grups parlamentaris i ha subratllat que tenir majoria parlamentària no ha de ser "sinònim de coartar els drets dels grups minoritaris". Ciutadans, per la seva banda, ha assegurat que el principal problema és que Forcadell "segueix pensant que és presidenta de l'ANC" i ha tornat a exigir-li, un cop més, "neutralitat". "Demanem que es posi fi a l'arbitrarietat. Forcadell no ordena els debats de forma imparcial" ha lamentat la diputada del PP Esperanza García.

Junts pel Sí i la CUP, però, han carregat contra la resta de grups de l'oposició i han denunciat que hi hagi un intent de "desgastar" Forcadell. La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha lamentat que s'intenti menystenir la presidenta del Parlament pel simple fet de ser "una dona que no prové de la classe política dels de sempre". És per això que han demanat a la resta de grups que posin fi als "escarnis" amb els quals intenten "infravalorar" Forcadell.