El Govern dona per fet que Rajoy incomplirà tots els compromisos en infraestructures

La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que si els anuncis del president espanyol volen ser creïbles, cal incloure una "clàusula anti-incompliments"

Reunió del Govern del 28 de març del 2017
Reunió del Govern del 28 de març del 2017 | ACN
28 de març del 2017
Actualitzat a les 14:19h
"Incredulitat" al Govern davant l'anunci d'inversions en infraestructures que Mariano Rajoy ha fet aquest dimarts en un acte a Barcelona. La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha donat per fet que tots els plans defensats pel president espanyol s'incompliran i ha demanat que, per ser creïbles, han d'incloure una clàusula anti-incompliments.

"A Catalunya continuem anclats en el passat", ha destacat Munté en termes d'infraestructures, i ha destacat que la Moncloa "no ha entès res" si es pensa que les demandes catalanes són exlusivament de tipus econòmic o competencial. "Demanem diàleg per qüestions concretes", ha apuntat sobre el procés sobiranista.

Segons la consellera de la Presidència, Rajoy ha constatat el fracàs de l'anomenada "operació diàleg", i ha indicat que la presència d'avui a Barcelona vol, precisament, tapar que aquesta iniciativa no ha arribat enlloc.

Desembarcament inversor

Rajoy ha aterrat aquest dimarts a Barcelona amb un missatge clar: inversions milionàries per "segellar esquerdes" amb Catalunya. Ha confirmat la inversió de 4.000 milions fins a 2025 en les rodalies de Barcelona i destaca l'"esforç inversor" en el corredor mediterrani, que a Catalunya estarà a punt el 2020 amb una despesa immediata de 667 milions, segons els plans del govern espanyol.

Sense fer cap oferta eminentment política, ha garantit també 850 milions d'euros en carreteres aquesta legislatura, 240 milions al Prat, 285 pel tren llançadora i 587 als ports, que sumen un total de 6.630 milions per als propers anys.