Manifest de suport a les consultes de 34 personalitats d'Osona

Els signants criden “a tots els ciutadans a exercir el dret a vot”

| 02/12/2009 a les 22:23h
Especial: Consultes d'independència
Arxivat a: Política, consultes sobiranistes, consultes 13d
Aquesta notícia es va publicar originalment el 02/12/2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada. 

Vespre de valents el d'aquest dimecres a la Sala Modernista del Casino de Vic, a Osona. Un lloc històric batejat amb el nom d'un moviment que va fer bandera de l'ús de la línia corba i l'asimetria. Elements que malgrat una semblança suau expressen contundència i saber fer. 

Un  escenari idoni perquè 34 personalitats osonenques, sense pors, amb aplom i caràcter hagin fet públic el seu suport a les consultes sobiranistes que es celebraran a Osona el proper 13 de desembre.

Mitjançant la signatura d'un manifest, aquests 34 ciutadans afirmen que ha arribat l'hora d'exercir el dret a l'autodeterminació a través del “poder real que és el vot”.

El manifest de suport que ha estat llegit per la president del Patronat d'Estudis Osonencs, Enriqueta Anglada, crida “a tots els ciutadans de la comarca d'Osona, sigui quina sigui la seva procedència, a exercir des de la llibertat el dret de vot en el Referèndum que organitza Osona Decideix”.

També està previst que el proper dia 10 se celebri un acte públic obert a tothom per informar-ne. Els signants recullen diversos àmbits socials i polítics de Vic i Osona, i tots ells van participar en la lluita antifranquista, excepte en algun cas, per raons d'edat.

Vespre d'asimetria, de corbes personals i d'audàcia. Vespre modernista i valent.


Manifest de suport al Referèndum sobre la Independència de Catalunya   
  
2 de desembre de 2009

El Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics aprovat per l’Assemblea General de la ONU el 1966 i ratificat i assumit per l’Estat espanyol el 27 de juliol de 1977 diu textualment en el seu article 1:  “Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.”

Una primera Resolució del Parlament de Catalunya (1989 ) ja anunciava  que "...l'acatament del marc institucional. ... no significa  la renúncia del poble català al dret a l'autodeterminació, tal com estableixen els principis dels organismes internacionals

Una segona resolució (1998 ) afirmava "El Parlament de Catalunya, en el marc de la celebració del 50è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, ratifica un cop més el dret del poble català a determinar lliurement el seu futur com a poble, en pau, democràcia i solidaritat."

Els sotasignats expressem amb la publicació del present Manifest el  nostre ple suport al Referèndum sobre la independència de Catalunya que se celebrarà el 13 de desembre a la ciutat de Vic i a altres poblacions de la comarca d’Osona.

Pensem que ja no és hora de reivindicar el dret a l’autodeterminació. Ha arribat l’hora d’exercir-lo. I,  en democràcia, el poder real és el vot.

Per això,  cridem tots els ciutadans de la comarca d’Osona, sigui quina sigui la seva procedència,  a exercir des de la llibertat el dret de vot en el Referèndum que, amb les màximes garanties i tot el rigor jurídic,  organitza Osonadecideix  per al proper 13 de desembre.

 

Personalitats de la comarca d’Osona  adherits al Manifest de suport al Referèndum sobre la Independència de Catalunya

Enriqueta Anglada:  Llicenciada en Filologia Moderna. Professora a diverses escoles: Sta Caterina, P. Coll, Vedrunes (Manlleu), Institut Jaume Callís, Seminari i St. Miquel .

Fundadora i directora de les corals Canigó (1963) i Cabirol (1966) .Presidenta del Patronat d’Estudis Osonencs (1998-2006)


Antoni Pladevall: Sacerdot i historiador. Autor d’innombrables treballs sobre la història comarcal i local d’Osona. Ha estat el primer President dels Amics de l’Art Romànic.  Ex-director General del Patrimoni Artístic de la Generalitat de Catalunya , Col·laborador de la Gran Enciclopèdia Catalana,  és membre de  l’Institut d’Estudis Catalans. Té la Creu de Sant Jordi  (1994)  i el 2003 se li concedí la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya


Lluís Solà:  Autor i director de teatre, director de la revista de poesia Reduccions, ha traduït Kafka, Dürrenmatt, Handke, Beckett, ha publicat estudis sobre Verdaguer, Joan Alcover, Maragall, Vinyoli, Bartra, Espriu, Martí i Pol i els volums de poesia De veu en veu (2001), obra poètica I i L’arbre constant (1903), obra poètica II. Ha estat guardonat amb el Premi Nacional de la Crítica (2002)


Ricard Torrents: Professor, assagista i traductor. Fundador i primer rector de la Universitat de Vic. Membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Presideix la Societat Verdaguer i pertany al Consell Consultiu d’Òmnium. Creu de Sant Jordi 2007, Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica 2007, Medalla d’Or de la Ciutat de Vic 2009.


Candi Espona:    Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, afiliat a CDC des de l'any 1976, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic en dos mandats, de 1979 a 1983 i de 1987 a 1991, cofundador del Cine-Club Vic el 1958, promotor de la Fundació de l'Escola de Música de Vic, membre del Patronat de la Fundació Universitària Balmes durant 12 anys i president de l'Associació Aula d'Extensió Universitària Gent Gran d'Osona.


Francesc Codina:   Doctor en filologia, professor de la UVic. Ha publicat llibres de poesia  i estudis sobre literatura. Col·labora en diversos mitjans, especialment El 9 Nou i el diari Avui, amb articles d'anàlisi política i crítica cultural. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Vic per ERC  (1987-1991).


Anton Bayés: metge cardiòleg .Estudià cardiologia a l'Escola de Cardiologia de la Universitat de Barcelona, i a l'Institute of Cardiology and Hammersmith Hospital de Londres. Catedràtic de Cardiologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, president de la Federació Mundial de Cardiologia i fundador del Dia Mundial del Cor. Actualment dirigei l’ Actualment dirigeix l’Institut Català de Cardiologia de L’Hospital de santa Creu i sant Pau de Barcelona. El 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi.


Pilar Cabot:  Poeta i escriptora narrativa . Durant vint anys regentà la llibreria “El Clam” que es convertí en un veritable centre de difusió de la cultura catalana. Fundadora de la revista ”El Clot”. Distingida com a Osonenca de l’any (1985) .


Pep Comeres:  Professor d'adults. Director de Vilaweb Vic. President de l'Associació
de veïns i veïnes de la Calla. Ha estat promotor i col·laborador de múltiples iniciatives en defensa de la llengua, de la cultura, de la terra i de les persones. Des de fa molts anys ha estat vinculat als moviments polítics i socials de l'esquerra independent.


Pilarín Bayés:     Il·lustradora i dibuixant. Ha publicat més de 600 alguns d’ells traduïts a diversos idiomes. Col·laboradora des dels seus orígens de la revista infantil “Cavall Fort” i de molts altres diaris i setmanaris en llengua catalana. A través de la seva obra ha difós arreu la història i la cultura de Catalunya. Premi Serra d’Or i Creu de Sant Jordi.


Josep M.Casals:   dr. enginyer industrial, un dels fundadors de la delegació d'Òmnium Cultural a Osona, professor de català durant alguns anys, regidor a l'Ajuntament del 79 al 83, diputat al Parlament del 80 al 84 i actualment membre de la junta de l'Associació d'Antics Diputats. També un dels membres fundadors de l'Agrupació Astronòmica d'Osona el 86.


Joaquim Capdevila: fill i net d’una família de pastissers i cuiners, fundadors d’una coneguda pastisseria de la ciutat de Vic, “ La Lionesa “.Diplomat en  Ciències Socials. Promou l’Associació de Pastissers Artesans d’Osona i Ripolles”, primera empresa que comença a l’estat la fabricació de bollería congelada. Intervé en innombrables conferències i cursos especialitzats a nivell interncional. Obté diversos reconeixements com la  Medalla d’Or,    “ Sveriges Konditor Förening “, Stokolm (Suecia) o la  Coppa d’Oro,  “Mostra Internacional dil Gelato “ Longarone (Italia).


Imma  Bellafont: Gerent i sòcia de la Llibreria La Tralla de Vic i Ripoll. Presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya des de 2006. Ha militat a ERC fins al 2008.

Actualment coordinadora comarcal i membre de l’Executiva de Reagrupament .

 


Anton Granero: Dissenyador gràfic. Director de l’estudi de disseny Eumografic. Professor a la Universitat Pompeu Fabra. Membre de la junta directiva d’ ADG-FAD (Associació de Dissenyadors Gràfics) i dels consells de direcció de es revistes Reduccions i Transversal. Ha publicat diversos llibres i col.labora en diverses revistes especialitzades.


Dolors Solà:  mestra, llicenciada en Filologia catalana i màster en Lingüística aplicada: Planificació i Serveis Lingüístics. Va començar fent classes de català organitzades per Òmnium Cultural i posteriorment va ser responsable del Servei de Català de l’Ajuntament de Vic. Actualment és directora del Centre de Normalització Lingüística d’Osona

Sebastià Bardolet:  Músic , mestre, director de l'Escola de Música de Vic (1992-1996 i 2002-2006), professor de l'EMVIC de l'EPM i de l'UVIC. Membre de la Camerata de Cançó Tradicional i de La Nova Euterpe.

Josep Solà   : Vinculat a diverses entitats esportives i socials de Torelló. Fou regidor i posteriorment alcalde de Torelló en dues legislatures.  Ex-Vicepresident 1r del Consell Comarcal.


Josep Ylla  Català:   Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona.. Col.laborador de la revista Oriflama i coautor del llibre “La pel.lícula del Cine Club”. Ha ocupat diversos càrrecs directius en una important empresa multinacional.

 

 

Pep Poblet: Músic de llarga trajectòria, amb 3 treballs discogràfics en solitari, ha acompanyat en gira a artistes com Lluís Llach, Marina Rosell o  David Bisbal. Ha format part d'orquestres com La Salseta del Poble Sec,  La Maravella, el grup Duble Buble, i ha col.laborat amb grups com Sopa de Cabra o  Ja t’ho diré.

 

 

Joan Anguera:   Actor. Ha participat entre altres en les produccions teatrals de “Lulú”, 2001, “Primera història d’Esteher” 2007,   i”  el rei Lear” 2008.

 

 

Miquel Macià:  Periodista. - Editor de Nació Digital i Osona.com
 

Quimi Portet: Músic. Ex-component del grup “El último de la fila”. De la  la seva obra en solitari cal destacar “La terra és plana” (2004), “Matem els dimarts i els divendres”, (2007) i “Viatge a Montserrat” (2009). També és autor de diverses bandes sonores com la de la sèrie “Plats Bruts”.

 

 

Mohamed el Idrissi. Esportista nascut al Marroc però resident des de fa molts anys a Manlleu. Campió de Catalunya, d’Espanya i d’Europa de full-contact. Bi-campió d’Europa de full-contact en representació de Catalunya. Insígnia d’or de la plataforma pro-seleccions catalanes. Actualment regenta un club esportiu a Manlleu.

 

 

Víctor Sunyol.   Escriptor i editor. Professor de català. Col.laborador habitual del el9nou. Co-director de la col.lecció de poesia “Jardins de Samarkanda”. Membre directiu de l’editorial independent “Cafè central” , President d’H (Associació per a les Arts Contemporànees)

 

 

Joan Salarich:   Creador l'any 1983 del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló,
actualment és Director de la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de
Torelló, membre de la Junta de CI&Vi (Coordinadora de Festivals de
Cinema i Vídeo de Catalunya) i i vice-president de l'IAMF (International
Alliance for Mountain Film).

 

 

Jaume Ortiz:    President  de la Delegació Territorial d’Omnium Cultural (1982-1990) a la Comarca d’Osona, i President del Casino de Vic, 1988-1996.

 

Ton Camprodon: Empresari  jubilat. Activista i dinamitzador cultural de  Torelló. Va ser membre de diverses entitats i institucions, entre les quals podem  destacar la Delegació d'Osona de la Cambra de Comerç, la Fundació Pública Municipal per als Estudis Universitaris a Vic o el Patronat de l'Escola Rocaprevera (

 

Anicet Altés:   Metge ginecòleg. Membre fundador de la Delegació d’Òmnium cultural a la comarca d’osona. Als anys 90 fou  membre del seu comitè executiu  vice-president de l’entitat.

 

 Pep Tines:  Coordinador de cultura de l'Ajuntament de Torelló, programador del teatre Cirvianum i director de teatre.

 

Ramon Vila d’Abadal: (Vidrà). Doctor en filosofia i llicenciat en teologia,

 

Jesús Andreu  .Membre del comitè central del PSUC i de l'Assemblea de Catalunya.

 

Maria Font. Torellonenca. Poetessa. És autora de diversos llibres de poesia (/Enderrocs/, 2000; /Nits/,  2002; /Desarrelats/, 2006) i també ha escrit narrativa /(Escriptura
insòlita i altres contes/, 1999).

 

Josep Vernis: Artista i pedagog. . Pintor independent d’una inqüestionable trajectòria i evolució artística

 

Fra Lluís Rocaespana: Frare del convent del remei de Vic
 

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Iceta es presenta per al PSC a les eleccions del 21-D | Adrià Costa
01/01/1970
El candidat del PSC al 21-D assegura que "ningú impedeix" a Puigdemont tornar a Catalunya: "El que no sabem és quines serien les conseqüències" | Avisa d'un nou 155 si surt un altre govern independentista: "Li hem de dir a la gent que si la Generalitat vulnera la legalitat, hi haurà una actuació per restablir-la" | No es compromet a recuperar tots els organismes i competències que s'han liquidat amb l'aplicació de l'article de la Constitució: "Ho veurem en cada moment"
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 12:55 
 12:55 
 12:54 
 12:54 Albert Rivera demana a tots els unionites que concentrin el vot en Cs "per evitar que passi com al Regne Unit amb el Brexit".
 12:53 Gabriel Rufián replica Josep Borrell, que va defensar "desinfectar" el país, recordant als GAL: "El millor desinfectant és la calç viva i cal escoltar sempre els expert".
 12:51 Alberto Garzón: "No comprenc l'interès per un projecte independentista. Buscar la independència davant dels pobles germans és un error" 
 

El líder d'IU, Alberto Garzón, al míting de Blanes Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 12:45 Alejandro Fernández etziba que "Catalunya no té res a veure amb el retorn a la tribu que demana la CUP" i reclama que s'ha de retornar a la Catalunya que genera enveja i a la de la feia ben feta.
 12:43 Alejandro Fernández, cap de llista del PP per Tarragona, destaca que mentre altres grans ciutats catalane es "dessagnen dividides", Tarragona és "exemple d'estabilitat", gràcies al pacte dels populars amb els socialistes.
 12:41 La número 2 del PSC per Barcelona Eva Granados critica que l'independentisme ha fet mal a tothom que forma "la Catalunya real", i defensa: "A aquests patriotes d'estelades, els diem que la pàtria són les persones". Segons Granados, han estat "els pitjors sinc anys per a la pàtria i les persones", i afegeix: "Si ets d'esquerres i no independentista només pots votar socialista".
 12:37 El líder d'IU, Alberto Garzón: "L'independentisme va fer la DUI de forma irresponsable i hipòcrita perquè estava enganyant el poble català" 
 12:39 Antoni Castellà etziba que l'avi de Manel Valls, un dels impulsors d'Unió en la Segona República, ara estaria a la presó, i afirma que Borrell és un "miserable" per riure's de Junqueras i que cridar a "desinfectar" és "feixisme".
 12:40 L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, diu que faran la volta a Catalunya, i faran que "no estigui només preocupada per les ambaixades a l'estranger o donar subvencions a l'ANC o Òmnium".
 12:33 
 12:33 Marta Ribas: "De veritat, Miquel Iceta, creus que tindrem polítiques socials pactant amb la dreta més rància de Catalunya i de l'Estat i que només responen als interessos de l'Ibex 35? 
 12:32 
 12:27 "Este partido lo vamos a ganar", coreja el públic assistent al míting de Ciutadans. Hi ha moral de victòria en l'ambient. Arrimadas veu factible la presidència i crida tothom a votar: "Això pot anar d'un grapat de vots!".
 12:29 Marta Ribas, número quatre de Catalunya en Comú-Podem, al míting de Blanes: "No hi ha República ni cap avenç en els vertibles valors republicans. Catalunya no és més lliure, ni més fraterna, ni hi ha més igualtat" 
 

Xavier Domènech, amb Alberto Garzón, Marta Ribas i Llorenç Planagumà, al míting de Blanes Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 12:32 Arrenca el míting central del PSC. El líder socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, recorda que Carme Chacón "ja advertia de la fractura", i presenta el PSC com "un partit d'experiència" en contraposició a Ciutadans: "Ha estat un partit de presidents i alcaldes".
 12:25 L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel demana que la població deixi fora la "mandra". "No són dies de mandra, no són dies de resignació, ni de pensar que no hi ha res a fer", ha declarat, i ha sentenciat: "Perquè si ens deixem vèncer per això, el que passarà és que vindran els del 155 i la mandra serà una broma".
 12:21 Arrimadas denuncia que "alguns han volgut trencar-nos el cor, un cor on caben mil banderes". La líder de Ciutadans vol ser "la presidenta de tots els catalans" i recuperar "el seny català": "Hi ha res més català que el seny?".
 12:20 A l'acte de la CUP, l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, recorda la "força del municipalisme" dels cupaires i assegura que des dels pobles també es construirà sobirania i República, de la mà del Parlament.
 12:19 
 12:17 
 12:11 A l'acte de Ciutadans, Arrimadas diu que "Catalunya és forta, però no vull comprovar si pot resistir quatre anys de procés". "Nooo!", respon el públic.
 12:10 
 12:06 Ambient d'entusiasme a l'Hospitalet quan és a punt de parlar Arrimadas, en una escenografía molt acurada.
 11:53 Pancartes de "tant de bo quedi pres qui empresona", llaços i bufandes grogues a l'exterior del Teatre Auditori de Salou a l'espera que arribi Rajoy.
 11:52 Un centenar de persones formen el comitè de benvinguda a Rajoy, Albiol i Fernández a Salou. Els Mossos els custodien per evitar que s'acostin al Teatre Auditori on es farà el míting central del PP al Camp de Tarragona.
 11:48 Comença l'acte central de Ciutadans a la Fira de l'Hospitalet de Llobregat. Un públic enfervorit crida "Presidenta" i oneja "rojigualdes" i banderes catalanes i europees. Un grup de "chirigotas" de Cadis amenitza l'espera. 
 11:35 VÍDEO «El campament del 15-D»: acampats a la plaça de Catalunya per la llibertat dels presos. Entre ells hi ha el periodista Antonio Baños, que ha anat informant de l'acció a través del seu compte de Twitter.
 11:19 Millo aplaudeix que Sáenz de Santamaría vulgui «liquidar» l'independentisme. El delegat del govern espanyol a Catalunya troba "molt encertades" les declaracions de la vicepresidenta, que presumia d'haver "escapçat" els partits independentistes amb l'exili i la presó dels seus dirigents.
 10:54 
 10:54 
 10:42 VÍDEO Pilar Rahola s'emociona recordant els presos polítics: "Quina merda de democràcia és aquesta que envia la gent a la presó?"
 09:26 Dolors Bassa: «Després del que he passat el cos no em demana tornar a ser consellera». La cap de llista d'ERC per Girona replica a JxCat que "de facto" també "han acceptat el 155" quan s'han presentat al 21-D.
 08:42 Alcoberro aclareix que l'ANC aposta per «les tres candidatures de la República». El vicepresident de l'entitat sobiranista sosté que si hi ha majoria absoluta independentista caldrà "restaurar la situació prèvia" al 155.
 08:13 Oriol Junqueras, des de la presó: "Personalitzar la Generalitat genera rebuig". El cap de llista d'ERC diu que és "imprescindible" guanyar "per aturar la piconadora que volen fer passar per damunt de Catalunya".
 23:47 Dolors Bassa: «Si guanyen els del 155 viurem en una presó». El Torín d'Olot aplega 200 persones en l'acte central a la Garrotxa d'Esquerra en què també hi han intervingut Lluís Amat, Toni Castellà i Roger Torrent.
 22:11 PÒQUER DE CAMPANYA 16 de desembre: moment Junqueras, l'ANC es mulla, Colau a l'atac i Vargas Llosa reincideix; el pòquer de campanya d'aquest dissabte a càrrec de Ferran Casas.
 21:38 La CUP demana unitat a JxCat, ERC i els «comuns» i crida a «lluitar cara a cara contra l'estat». El candidat cupaire, Carles Riera, i la número 8 per Barcelona, Maria Rovira, retreuen a Catalunya en Comú que "menteixi a la cara de la gent" i li demana que "deixi el camí dels colpistes". Ho explica Aida Morales.
 21:11 Pedro Sánchez i Miquel Iceta eviten esmenar Josep Borrell i situen el PSC com el vot útil del bloc unionista. Ho explica Jordi Bes. El líder del PSOE afirma que els socialistes són l'autèntica esquerra i no pas els "comuns".
 21:10 Junts per Catalunya convida la ciutadania a «acompanyar» el Govern legítim per tornar a Palau. La candidatura presidencial respon a ERC que el 21-D no va de "quin partit guanya", sinó de fer tornar el seu cap de cartell a la Generalitat. Informa Oriol March.
 21:03 LA CARAVANA El conseller Obi Wan Raül Kenobi torna al front de Sant Cugat. La contracrònica de Roger Tugas de l'homenatge d'ERC a Raül Romeva al seu municipi.
 20:58 El candidat de la CUP, Carles Riera, demana a Junts per Catalunya i ERC que es comprometin, i envia un missatge als tribunals espanyols: "Ara el TS diu que inclou els CDR dins del sumari; doncs se'ls gira molta feina perquè els CDR som totes".
 20:51 VÍDEO JxCat respon a les represàlies contra Jordi Sànchez amb la reemissió del missatge des de Soto del Real. Elsa Artadi, directora de campanya de la candidatura, assegura que s'esta "violant" drets individuals i polítics.
 20:49 Pluja de targetes censals «falses»: és possible una tupinada?; per Aida Morales. Els politòlegs Marc Sanjaume i Joan Botella descarten una alteració substancial dels resultats, malgrat els dubtes "raonables" de frau. La població pot comprovar el registre censal i aclarir dubtes als seus ajuntaments.
 20:29 
 20:14 
 20:10 
 20:09 ÚLTIMA HORA Jordi Sànchez denuncia represàlies a la presó després d'entrar en campanya. El seu advocat assegura que l'han canviat de mòdul per la gravació emesa en l'acte de Junts per Catalunya.
Entrades anteriors »
El marcador actualitzat | TV3
Irene Ramentol
01/01/1970
La 26a edició està dedicada a les malalties infeccioses
Xavier García Albiol, cap de llista del PP | Adrià Costa
Esteve Plantada
01/01/1970
El cap de llista de PP a les eleccions del 21-D tria "El caçador" de Michael Cimino, Fernando Aramburu i Almudena Grandes, "CSI" i les cançons d'Enrique Iglesias
Carles Riera, candidat de la CUP | Adrià Costa
01/01/1970
El candidat de la CUP insta les forces "republicanes" a desplegar la declaració del 27 -O i aplicar la llei de transitorietat | Recalca que si cal assumiran "responsabilitats" de Govern i demana als "comuns" abandonar "el terreny fictici de l'equidistància" | Afirma que Puigdemont respon a una "realitat més lliure" que el "peix al cove" del PDECat
Mariano Rajoy i Xavier García Albiol en un acte de campanya a Badalona | PPC/Job Vermeulen
Isaac Meler | 11 comentaris
01/01/1970
El candidat del PP visita un magatzem de Càritas inaugurat per ell mateix en la seva etapa com alcalde de Badalona
El gat xinès al local de la CUP. | Adrià Costa.
Aida Morales
01/01/1970
Bromes i comentaris distesos omplen la recta final de la campanya, sense que als cupaires els preocupin els resultats de les enquestes