El gendre de Trump, cridat a declarar al Senat sobre l'espionatge rus

Jared Kushner va reunir-se amb l'ambaixador de Putin a Washington el mes de desembre, enmig de la polèmica sobre els lligams entre el Kremlin i l'actual mandatari

27 de març del 2017
Actualitzat a les 18:22h

Trump amb la seva filla Ivanka i Jared Kushner. Foto: Europa Press


L'escàndol per la suposada intervenció dels serveis secrets de Rússia en el procés electoral dels Estats Units ja fa mesos que envolta Donald Trump. Ara, però, toca de ple el cercle familiar més proper del president. Jared Kushner, gendre del mandatari, casat amb Ivanka Trump, ha estat cridat a declarar davant el comitè d'intel·ligència del Senat perquè expliqui el que sap sobre les connexions entre el Kremlin de Vladimir Putin i l'equip de Trump.

Kushner, un jueu ortodox a qui el seu sogre va nomenar assessor especial i que exerceix també com a conseller per a tot el que afecta les relacions amb Israel, va tenir una trobada amb l'ambaixador de Putin a Washington, Sergei Kislyiak, el mes de desembre passat. Des de la Casa Blanca s'ha insistit en què la reunió -celebrada a la Trump Tower- formava part dels contactes normals amb les legacions diplomàtiques quan té lloc un canvi d'administració. 

El problema ve pel fet que el gendre també es va reunir amb el responsable d'un banc públic de Rússia, el Vnesheeconombank, Sergei Gorkov, quan l'Administració Obama, que viva els seus darrers dies, ja havia anunciat les sancions contra Moscou per la suposada intervenció en les eleccions. A més, en l'entrevista amb l'ambaixador hi va ser present també el general Michael Flynn, qui va ser conseller de seguretat nacional abans de ser obligat a dimitir precisament pels seus lligams sospitosos amb el Kremlin.

La figura de Kushner és controvertida. Al vincle familiar estret s'afegeix que va intrigar des de la mateixa nit de les eleccions per influir en el primer cercle de la Casa Blanca i se'l va considerar el màxim responsable de la caiguda en desgràcia de Chris Christie, governador de Nova Jersey que aspirava a un càrrec a la Casa Blanca i a qui el gendre va vetar perquè, sent fiscal, va investigar negocis irregulars del seu pare.