Rescatat el cos del segon mariner del pesquer enfonsat a Barcelona

Salvament Marítim va trobar dijous a la tarda el primer cos d'un dels dos pescadors desapareguts en el naufragi d'El Fairell | El jutge cita a declarar per un delicte d'imprudència el capità i el primer oficial del mercant rus

L'equip de Salvament Marítim, aquest dijous
L'equip de Salvament Marítim, aquest dijous | @salvamentogob
Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 18:26h
Salvament Marítim ha recuperat els dos cossos dels pescadors desapareguts en el naufragi d'El Fairell, el pesquer que es va enfonsar a causa del xoc amb un mercant rus a la sortida del port de Barcelona el dilluns. El primer cos, d'un mariner d'origen marroquí de 34 anys, va ser detectat dijous a la tarda gràcies al robot submarí ROV Comanche i durant la matinada d'aquest divendres també ha aconseguit recuperar el segon cadàver del pescador d'origen senegalès de 37 anys.

Esta madrugada el ROV de @salvamentogob recuperó en las proximidades del pesquero #ElFairell el cuerpo del segundo tripulante de este barcoEl ROV porta des de dimecres a la nit inspeccionant el terreny submarí i en les tasquest de rescat hi ha col·laborat una embarcació del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, cos policial que també s'encarrega de la investigació de les causes de l'accident. Paral·lelament, el Jutjat d'Instrucció 19 de Barcelona ha citat aquest divendres a declarar en qualitat d'imputats el capità i el primer oficial del buc mercant rus per l'accident d'un vaixell al Port de Barcelona, com a màxims responsables de l'embarcació.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dijous en un comunicat, aquest jutjat ha incoat diligències prèvies per un delicte d'imprudència per aquest accident, que va acabar amb un pesquer enfonsat. També s'està investigant la propietària del vaixell i l'asseguradora.Primeres imatges del vaixell enfonsat

Per altra banda, el robot ROV Comanche de Salvament Marítim va captar aquest dijous al matí les primeres imatges del pesquer El Fairell, que es troba enfonsat a uns 160 metres en aigües de Barcelona després de l'abordatge amb el buc rus.

El robot està instal·lat al vaixell Clara Campoamor, que va salpar a les 20.00 d'aquest dimecres del Port de Barcelona, i que durant dues nits fet diverses inspeccions al pesquer El Fairell. No obstant això, aquest robot és massa gran per poder ser introduït a l'interior de l'embarcació enfonsada, per la qual cosa no el podrà revisar a fons.
 

El patró d'El Fairell ha pogut seguir les tasques de cerca del robot submarí Foto: Salvament Marítim


El ROV Comanche està configurat per treballar fins als 1.000 metres de profunditat i l'energia i les ordres s'envien mitjançant un comandament a distància. Els cables del ROV envien les dades recollides per càmeres fotogràfiques, sensors i sónar. El Clara Campoamor té un sistema de posicionament dinàmic que li permet mantenir-se en un lloc fix sense l'ús de cap àncora, gràcies a les seves hèlixs principals i transversals.
Arxivat a