El Govern negociarà amb l'Estat per evitar que recorri al TC la nova llei antidesnonaments

El govern espanyol ha comunicat que vol parlar amb l'executiu català per resoldre les discrepàncies competencials de la normativa | La llei va entrar en vigor el 30 de desembre i el Govern ja ha desplegat els recursos necessaris per desplegar-la

21 de març del 2017
Actualitzat a les 17:45h

Reunió del Govern del 14 de març del 2017. Foto: ACN


El Govern ha acordat aquest dimarts iniciar negociacions amb l'executiu espanyol per desfensar la constitucionalitat de la llei de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones que es troben en risc d'exclusió social. La Moncloa ha comunicat a l'executiu català la intenció d'obrir un procés de converses en el marc de la comissió bilateral Estat-Generalitat per resoldre les discrepàncies competencials. L'executiu que lidera Mariano Rajoy va obrir la porta fa uns dies a dur la norma, que substitueix una d'anterior ja recorreguda i suspesa, al Tribunal Constitucional.

"La norma es va aprovar per unanimitat el 23 de desembre", ha recordat la consellera de la Presidència, Neus Munté, que ha destacat que la llei és "plenament constitucional". Els articles que el govern espanyol jutja inconstitucionals regulen la mediació per a famílies amb casos de sobre-endeutament; l'expropiació de l'ús de pisos d'entitats financeres, les seves filials i fons d'inversió que estiguin buits; i el reallotjament obligatori en lloguer social per evitar desnonaments.

Segons el Govern, ja s'han desplegat els recursos necessaris per aplicar la llei. L'executiu espanyol podria presentar el recurs en un termini de sis mesos, segons assenyala la documentació facilitada als periodistes.