El Govern encarrega a Mas, Ortega i Rigau que facin pedagogia del referèndum

Els tres ex-dirigents assisteixen a la reunió del consell executiu després de ser inhabilitats pel 9-N | Es posen a la disposició de l'executiu per fer les tasques que calgui, les quals encara no estan definides

Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, en la reunió del consell executiu
Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, en la reunió del consell executiu | ACN
21 de març del 2017
Actualitzat a les 16:10h
Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega han tornat aquest dimarts a la reunió del consell executiu després de ser inhabilitats, la setmana passada, per la seva participació en la consulta del 9-N. D'aquesta manera, el Govern ha volgut explicitar el seu suport als condemnats, amb qui Carles Puigdemont compta per fer pedagogia a l'exterior sobre el procés i per denunciar la judicialització que està promovent l'executiu espanyol per frenar el camí independentista. Els tres s'han posat a disposició del Govern, que encara no ha definit les tasques exactes que hauran de desenvolupar.
 
Mas va ser condemnat a dos anys d'inhabilitació, mentre que Ortega va rebre la un any i nou mesos de suspensió. Rigau és qui en va sortir més ben parada, perquè haurà d'estar un any i mig inhabilitada. L'ex-consellera d'Ensenyament és l'única dels tres que ocupa actualment un càrrec públic -és diputada de Junts pel Sí-, però no té intenció de deixar-lo fins que no hi hagi la sentència ferma. Arribarà en el moment en què presentin recurs al Tribunal Suprem, que fa unes setmanes va jutjar Francesc Homs.
 

Carles Puigdemont i Artur Mas en la reunió del Govern del 21 de març del 2017 Foto: ACN


L'ex-conseller de la Presidència està a l'espera de la sentència, que tothom compta que podria arribar en els propers dies. En el cas d'Homs no hi ha recurs possible dins l'Estat, i hauria d'abandonar la seva posició com a cap de files del PDECat a Madrid. Tots els encausats tenen intenció, això sí, de recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg.

"Tots ells exemplifiquen molt bé el moment polític que viu el país", ha assegurat la consellera de la Presidència, Neus Munté, durant la roda de premsa posterior al consell executiu.