Dos desapareguts en el naufragi d'un pesquer a Barcelona en xocar amb un mercant rus

L'accident s'ha produït a una milla i mitja més avall de la boia sud del port

Un cotxe la policia portuària, aquest dilluns
Un cotxe la policia portuària, aquest dilluns | Isaac Meler
Isaac Meler / Elvira Vilardell
20 de març del 2017
Actualitzat el 24 de març a les 18:31h
Dues persones desaparegudes i dues més ferides lleus és el balanç d'un xoc entre un vaixell mercant i un altre pesquer –un abordatge, segons el llenguatge que ha fet servir Salvament Marítim- que ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda a 1,5 milles nàutiques de la bocana sud del Port de Barcelona.

Els fets han tingut lloc cap a les 15.21 h, quan per causes que es desconeixen el mercant, Midvolga 2, i el pesquer, El Fairell, han xocat. L'embarcació petita s'ha enfonsat a 150 metres de profunditat, segons han informat fonts de Salvament Marítim.

Els dos rescatats, el patró i un dels mariners, han estat traslladats a l'hospital amb símptomes d'hipotèrmia i angoixa. A hores d'ara efectius aeris, marítims i submarinistes segueixen cercant els dos desapareguts, un altre mariner i un mecànic.

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, s'ha desplaçat al port pesquer de la Barceloneta, el moll del Rellotge, i ha assegurat que no s'ha de descartar "cap hipòtesi" en la investigació de la causa del xoc i que s'està prenent declaració al capità del buc rus. Tanmateix, ha afirmat que a mida que passen les hores "es redueixen" les possibilitats de trobar els desapareguts.

Després d'ell, el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha precisat que tot indica que l'enfonsament ha estat "molt ràpid" i que els pescadors que s'han salvat podrien haver estat rescatats per altres vaixells de pesca propers.



Imatge del Port de Barcelona, aquest dilluns Foto: Isaac Meler
 

El vaixell mercant rus Midvolga 2, al Port de Barcelona, aquest 20 de març.  Foto: ACN
 

Imatge de la ruta que ha fet el mercant des de que ha sortit del port de Barcelona fins que hi ha tornat després de xocar amb el pesquer. Foto: ACN

Arxivat a