El govern de Colau veu «un toc d'alerta» la sentència contra els horaris de les terrasses del Poble Sec

Es tracta del primer revés judicial a la normativa dels vetlladors i l'Ajuntament estudia recórrer

Redacció
17 de març del 2017
Actualitzat a les 12:57h

El regidor d'Arquitectura, Daniel Mòdol, en una imatge d'arxiu Foto: ACN


L'ordenança de terrasses de Barcelona ha rebut el primer revés judicial: el Jutjat Contenciós-Administratiu número 10 de la ciutat ha anul·lat l'ordenació singular de terrasses dels carrers Blai i Blesa del barri del Poble Sec, amb la qual el govern d'Ada Colau va regular els horaris d'obertura. L'Ajuntament analitza la sentència i, segons el regidor de Paisatge Urbà, Daniel Mòdol, és un "toc d'alerta" que mostra que "alguna cosa no s'ha fet bé".

En declaracions als mitjans, Mòdol ha avançat aquest divendres que seguiran desenvolupant la modificació de l'ordenança de terrasses, i preguntat per si recorreran la sentència, ha dit que els serveis jurídics ho estan estudiant. "És un tema complicat. Per això es requereix una ordenança que hi doni resposta", ha defensat.

Ha sostingut que la sentència assenyala que la formulació no és correcta, però que l'Ajuntament manté la idea de fons, i ha assegurat preguntat per si temen més sentències similars: "De por no en tenim de res en general. És un advertiment, i hem de trobar la fórmula".

El jutge, que va establir que l'Ajuntament haurà de pagar 2.000 euros dels costs del procediment, va estimar el recurs presentat per l'Associació de Bars i Restaurants dels carrers Blai i Blesa davant l'ordenació singular que fixava una reducció d'una hora diària de l'horari en relació a la resta de la ciutat: tancar a les 23.00 h les nits prèvies a dies feiners i a la mitjanit en vigílies de festiu.

Un sol horari a tota la ciutat

L'Associació de Bars i Restaurants dels carrers Blai i Blesa ha celebrat la decisió judicial. "La sentència tanca la porta a la fragmentació de l'horari de funcionament de les terrasses i confirma, per tant, l'horari únic a tota la ciutat", ha informat el Gremi de Restauració de Barcelona en un comunicat.
Arxivat a