El Govern compta amb Mas, Ortega i Rigau per fer pedagogia del procés dins i fora del país

La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que la seva inhabilitació els converteix en els "millors expositors del que està passant a Espanya"

Reunió del Govern del 14 de març del 20176
Reunió del Govern del 14 de març del 20176 | ACN
14 de març del 2017
Actualitzat a les 14:17h
L'executiu de Carles Puigdemont farà servir les inhabilitacions d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per fer pedagogia del procés més enllà de les fronteres catalanes. "Comptem amb ells", ha destacat aquest dimarts la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu. "Qui millor que ells per explicar la democràcia de baixa qualitat a l'Estat", ha destacat Munté.

A preguntes dels periodistes, la consellera no ha concretat quin rol se'ls reserva. Mas, a principis de març, ja va emprendre un viatge a Orxford i a Harvard per explicar l'última fase del procés i per oferir la seva visió sobre quin paper internacional havia de jugar una Catalunya independent.

"La seva inhabilitació els converteix en els millors expositors del que està passant a Espanya", ha apuntat la consellera de la Presidència, que ha lamentat que des de diversos sectors espanyolistes s'estigui titllant de "benèvola" la sentència. "És malèvola", ha determinat Munté, que ha posat de manifest que s'han condemnat càrrecs públics catalans pel fet de posar les urnes.

La dirigent nacionalista ha apuntat que el Govern s'agafa la sentència com un motiu per seguir endavant "amb entusiasme" el procés sobiranista, i ha carregat contra l'Estat per la seva "fòbia" a la democràcia. "Els 2,3 milions de persones que van votar el 9-N se senten condemnades, i nosaltres respondrem amb més democràcia i més estima cap a aquest concepte", ha determinat la consellera de la Presidència.