El PP pronostica que la «caiguda» dels independentistes serà «solitària, fosca i trista»

El portaveu dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, assegura que no es produirà "cap revolta" de la societat catalana

El portaveu del PP al Parlament, Alejandro Fernández
El portaveu del PP al Parlament, Alejandro Fernández | ACN
14 de març del 2017
Actualitzat a la 13:13h
Un dia després de la sentència que inhabilita Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per haver impulsat el 9-N, el PP ha proclamat que el procés sobiranista està donant els "darrers cops de cua". El portaveu dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, ha pronosticat una "caiguda" del procés que no serà "ni èpica ni patriòtica" sinó "solitària, fosca i trista".

Ho ha dit en el sentit que s'ha mostrat convençut que no hi haurà "cap revolta" de la societat catalana per donar suport a càrrecs inhabilitats per "saltar-se la llei". "No rebran el suport massiu que pensen que tindran", ha sentenciat Fernández. De fet, el dirigent del PP ha argumentat que, mentre que a les manifestacions de la Diada "centenars de milers de persones" es manifestes "de forma legítima" per demanar la independència, quan es tracta de participar en una mobilització per donar suport a "algú que ha vulnerat la llei" aquestes xifres baixen fins els 30.000 o 40.000. 

Fernández ha instat el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras a abandonar "el cinisme" i a no incomplir la llei perquè "ara ja saben quines conseqüències té".

El "flirteig" del PSC amb els "nacionalistes"

Sobre el fet que l'Ajuntament de Girona hagi aprovat una moció que condemna la sentència del TSJC amb el vot favorable del PSC, el PP ha reclamat als socialistes que no siguin "ambigus" i parlin amb claredat. "El flirteig constant amb el nacionalisme l'ha portat a la situació actual", ha deixat anar tot recordant la pèrdua de pes que ha patit el PSC en els darrers anys.